Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1999 Jeep Wrangler

A 1999 Jeep Wrangler använder en uppsättning skivbromsklossar att ge ungefär 70 procent av den bromskraft för din Jeep. Detta beror delvis på utformningen av bromsoket och rotor och det sätt vikten överförs när du bromsar. I varje fall kommer de främre kuddar slitage i högre takt än de skor på baksidan av Wrangler, vilket kräver mer frekvent underhåll. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Stor Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framsidan av din Jeep Wrangler med en rörtång. Inte helt ta bort muttrarna ännu. Skjut en domkraft under framsidan av jeep och ta däcken från marken. Stötta den främre änden på en uppsättning pallbockar placerad under framaxeln röret eller ram.
2

Ta bort muttrarna helt och dra hjul och däck utanför Jeep. Leta reda på bromsoket på rotorn direkt bakom ratten. Lokalisera de två skruvarna för oket som håller fast den bromsok fästet. De gänga i fästet från baksidan av bromsoket.
3

Ta bort de två fästskruvarna med en hylsa och spärrskaft, vrida dem medurs när du tittar på dem framifrån. Kom ihåg att de är standardgänga bultar, men du tittar på dem bakåt. Dra båda bultarna ur bromsok och ställ dem åt sidan.
4

Lyft bromsok från konsolen och tydligt av rotorn. Slå bromsok på rygg så dynorna är vända uppåt. Skjut den yttre eller främre dyna mot mitten av bromsok lyft då den ur bromsoket. Tryck innerdyna mot mitten av bromsok samt men här har en stor fjäder clip håller den i bromsok kolvarna att du måste knäppa ut. Lyft dynan ut ur bromsoket.
5

Placera en stor Tvingfäste över kroppen av bromsok med den gängade delen av klämman i insidan. Placera en liten skrapa av trä över kolven dra åt klämman, trycka tillbaka kolven i bromsoket. Om du hoppar över detta steg, kommer du inte att kunna få bromsok med de nya full tjocklek kuddar tillbaka på rotorn. Ta bort C-klämman och trä.
6

Släpp nya inre dåligt i bromsoket och knäppa fjäderklämman på baksidan av dynan i kolven. Placera den nya yttre pad också. Vänd bromsok över och placera den över rotorn. Skjut den på plats och rikta in hålen i tjocklek med hålen i fästet.
7

Montera de två fästbultarna i den bakre delen av bromsok och fäste. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Upprepa proceduren på motsatt sida av Jeep.
8

Skjut hjulen på hjulbultarna. Montera muttrarna och dra åt dem tills de är ombonad med en rörtång. Skjut domkraften tillbaka under jeep, höja fronten utanför pallbockar och ta bort dem från under Jeep. Sänk Jeep till marken.
9

Dra åt muttrarna på båda hjulen med rörtång. Komma in i förarsätet och långsamt pumpa bromspedalen några gånger för att få dynorna i att möta rotorerna. Provköra Jeep att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57816.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.