Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Huvudbromscylindern Felsökning

Felsökning en dålig huvudcylinder kräver en visuell inspektion och en tryckprovning. Under okulärbesiktning, kan externa läckor hittas och igensatta portar kan identifieras. Under provtryckningen, kan invändiga delar kontrolleras för slitage och skador. Båda uppsättningarna kontroller måste göras för att säkerställa riktigheten i diagnosen. System Operation

En typisk huvudcylinder består av två kolvar, som ligger inne i ett hål i huset, och en vätskebehållare. Varje kolv har primärt skåltätningen och en sekundär skåltätningen, och en returfjäder. När i vila i hålet, sitter den primära skåltätningen mellan ventilen och fylla på portar, som förbinder borrningen och vätskebehållare. När kolven trycks framåt i borrningen, förflyttar den primära tätningen förbi ventilen och fylla på portar för att stänga det hydrauliska systemet. Fluid är tillåtet att fylla i utrymmet bakom kolvarna genom fylla hamnarna, och när pedalen släpps, flyttar tillbaka vätskan in i huvudcylindern genom fylla ports.A igensatt ventil eller fylla port kan orsaka en huvudcylinder misslyckande.

Igensatt Hamnar och läckor

okulärbesiktning börjar med en titt på huvudcylindern. Varje väta nära den bakre delen av huvudcylindern på boostern behöver en närmare titt. Ta huvudcylindern fästmuttrar, och kontrollera vätska mellan cylindern och boostern. Någon vätska här indikerar en läckande huvudcylinder, och en ersättare kommer att vara inte.Vid ingen yttre läckor upptäcks, rengöra och ta bort tanklocket. Kontrollera vätskenivån och kondition. Sedan har driva en partner bromspedalen när du observerar vätskan. När pedalen släpps bör en spurt av fluidum observeras i reservoaren. Ingen spurt av vätska indikerar ett igensatt fylla port, och den enda reparationen är en ny cylinder. Om inte vätskan kan släppa in i huvudcylindern när pedalen släpps, kan trycket inte vara lättad och kommer att hålla bromsarna på bara delvis. En annan check till detta är att bromsa, släppte den och öppna luftningsskruven. Ett igensatt ventil eller fylla port kommer orsaka att vätska sprutar ut ur bleeder.
Pedal Provtryckning

Test för tryck bypass börjar med motorn i avstängt läge. Applicera pedalen flera gånger för att avlägsna kvarvarande effekt bromsservo hjälpa. Applicera hårt tryck på pedalen och håll. Pedalen ska hålla och inte släppa. Om pedalen sjunker i detta läge, det finns en läcka någonstans i system.Without släpper pedalen helt, släpper trycket tills ljuset pedal tryck appliceras. Trycket bör vara ungefär samma som vad du skulle använda när du håller på ett stoppljus. Om pedalen sjunker nu, är huvudcylindern förbi press internt och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57351.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.