Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar pipig Brakes

En pipig broms kan gradera upp det med naglarna på en krita styrelse för ett ljud som får dig att rysa. Till skillnad från ljudet från tavlan, kan pipig bromsarna vara mer än irriterande. De kan vara farliga. Medan pipig bromsarna kan betyda något annat än brus, kan de signalerar förestående fel på bromsarna. Hitta och reparera knyst bör vara en hög prioritet för bilägarna. Saker du behöver
Jack
rörtång
Sandpapper
Wrench set
Ratchet och Hylsnyckelsats
bromsbelägg eller skor
bromsskivan eller nav
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen långsamt med någon som står nära utsidan av fordonet. Bromsa för att orsaka gnissel uppstå. Utsidan personen ska lyssna för att avgöra vilket hjul har pipiga bromsen. Jack bilen för att höja den felande hjulet från marken. Använd en rörtång för att ta bort muttrarna. Skjut däcket och hjulet från bilen för att frilägga bromsarna.
2 Bromsar skor exponeras, efter bromsnavet avlägsnas.

Inspektera rotorn eller dra bromsnavet och kolla det för tecken på skador orsakade av metallen av bromsbeläggen eller skor gnugga mot det. Denna skada kommer att visas som spår som bildar kring rotorn eller inuti den yttre kanten av navet. Om denna skada hittas kommer dynorna eller skor behöver bytas. Rotorn eller bromsnavet måste avlägsnas och repareras eller bytas ut för att eliminera gnissla. Du kan också titta på bromsbeläggen. Disc bromsbelägg har en metall flik utformad att skrapa mot rotorn när dynan blir slitna för att varna föraren att nya bromsbelägg kommer att behövas snart. Denna flik kan böjas ur vägen för en temporär fix, men det är bättre att bara byta ut bromsbeläggen när du har bromsarna exponerade. Om detta inte verkar vara problemet, fortsätter du till steg 3.
3 Disk bromsok pressa kuddarna mot rotorn att stanna bilen.

Undersök området kring elektroderna eller inuti bromsnavet för främmande material. Små stenar, olja eller andra produkter, kan orsaka bromsarna gnissla när en del av materialet blir mellan dynan eller skon och bromsytan av rotorn eller hubb. Borttagning detta material kommer ofta eliminera gnissla.
4 Detta är en ny bromsrotor.

Titta noga på ytan av bromsbeläggen eller skor. Med bromsbelägg, måste du lossa eller ta bort, fästanordningarna för bromsok, och flytta den ur vägen. Lyft kuddar från sina hålor för att vända dem över, så att ytan är synlig. Du söker en fläck på dynan eller sko som verkar vara smutsig eller har en annan struktur eller utseende. Det kan tyckas att kristalliseras. Använd fint sandpapper för att slipa bort detta område. Det är bäst om du slipa hela ytan lätt att hålla den platt och slät. Om gnissla finns kvar, byt bromsbeläggen eller skor för att rätta till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58540.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.