Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en Breaker Point Gap?

Breaker punkt tändningen var den enda tändsystem som används av biltillverkare i årtionden. Mekaniska rörelser i distributören som gnista till stiften och ändrade tändningen för att uppfylla motorns krav. De rörliga delarna skapar ett avstånd mellan punktkontakter, kallad brytare punkten gapet. Tillkomsten av tillförlitliga elektroniska system i början av 1970-talet innebar slutet för brytare punkter. Högre spänning uppnåddes med lägre underhållsbehov, och brytare poängsystem övergavs. Funktion

Breaker punkter fästs på en plan platta inuti fördelaren. En gnidning blocket fäst vid de punkter är fjäderbelastad att kontakta kammen fördelaraxeln. Som distributören axeln roterar, tvingar kammen de punkter för att öppna. Öppningen är som bredast när kamnäsan spets är i kontakt med den gnugga blocket. Detta bredaste öppningen av kontakterna är brytaren punkten gap som mäts och justeras för inställning av avståndet till ett visst värde. Addera Basic Mätning

breaker punkten gapet är mätt med tunna metallband kallas bladmått. Bladmåttet remsor bearbetas till specifika tjocklekar och märkta för att visa de olika värdena. Remsorna är markerade i tusendelar av en tum, och staplas tillsammans för att uppnå en exakt tjocklek. Den kalibrerade remsan placeras i brytaren punkten gapet, och de punkter justeras tills ett lätt motstånd känns när bandet dras genom spalten.
Dwell Mätning

fabriksoriginaluppsättning komponenter värderas och underhålls av klassisk bil entusiaster.

öppning och stängning av brytaren punkter påverka tidpunkten och varaktigheten av tändgnista. Den tid de punkter är stängda kallas bor, och det är mätt i grader av rotation. De punkter nära när gnugga Blockera kontakter fördelaraxeln cam lägenheter. En väntetid mätare mäter rotationsgrader att punkterna är stängda vid varje kam platt. Denna mätmetod är mer exakt än bladmått.
Performance

Breaker poäng tändsystem ger tillräcklig gnista för motorkonstruktioner de är avsedda för service. En klassisk bil som sport original komponenter i drivlinan kan klara sig ganska bra med denna typ av tändsystem. Material som används för att konstruera brytare punkter och tillhörande delar har förbättrats över tid. Point "bounce" elimineras genom användning av starkare fjädrar. Nyare gnugga block motstå slitage bättre, vilket gör att högre fjäderkonstant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62221.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.