Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Torque Damper Vs. Fasta Motorupphängning

De medel att upphäva en motor och transmission i ett chassi inte har utvecklats mycket de senaste fordonsindustrin historia. Solid gummi motorfästen var vanligen används när de allra flesta bilar var bakhjulsdrivna. Misslyckandet av "motorfästen" var ingen sällsynthet, eftersom några kraftfulla motorerna var löst kedjad till ramen i väntan på montering brott. Kedjorna begränsade vandrande motorrörelser när gummit monteringar brast. Denna primitiva skydd höll kylaren från att påverkas av motorns kylfläkt och begränsade vridmoment-inducerade rörelser för att förhindra att motorn vrida ur hållaren. Mount mönster och gummiblandningar har förbättrats tillräckligt för att rätta till dessa brister. Dock har de senaste framstegen gav minimala fördelar. Baby steg

När V-6 motor blev mer populär i inhemska bilar, fortsatte de flesta tillverkare att använda samma solida gummi fästen som stöds små block åtta-cylindriga kvarnar. Vibrationer som orsakas av tidiga V-6 motorer inte uppskattas av bilismen allmänheten, och tjockare, mer fogliga gummifästen var hastigt används för att rätta till situationen. Den resulterande utvidgade rörelseomfång orsakade fästen att bryta i en alarmerande takt och tillverkare återgått till att använda de äldre fästen som tidigare använts med V-8 motorer. De stötdämpande effekten av Spongier materialen avlivades på användbarhet och livslängd, medan motorkonstruktioner skulle kunna förbättras för att befria de mindre motorerna i sina ryckningar, surrande egenskaper.
Side Steps
< p> Framsteg inom motorns design, i kombination med användning av bränsleinsprutning, stödde verksamheten i mindre motorer vid tillkomsten av framhjulsdrift i inhemska bilar. Dock ställde tvärgående monterade motorer nya problem i denna konfiguration. Och akter motioner som produceras av tvärgående moment greps av fästen monterade på toppen av motorerna. En stil av en övre fäste var i princip ett metallband med gummibussningar i varje ände. Bultar passerat genom bussningar att fästa remmen i motorn och övre radiator stöd. Banden har ersatts av hydrauliska stöttor som liknade små stötdämpare. De små chocker som bättre buffring och varade längre än de bussningar som används av den tidigare enheten.
Stormsteg

Framhjulsdrift bilar med tvärled monterade drivlinor fortfarande den mest populära konfigurationen för moderna bilar, och tillverkarens ansträngningar fortsätter att försöka minimera vibrationer och hårdhet. Tack vare framsteg inom avancerad datorstyrd tändning och bränslesystem, gummi-bushed remmar, så kallade "hundben", och mini-chocker har nästan försvunnit från moderna motorrum. Vissa symtom kvarstår dock, och motorfästen har anpassats för att mildra stötar och skakningar. En trögflytande vätska är inkapslad i gummi för vissa moderna motorfästen att motverka motorns rörelser. Denna design kan erbjuda några begränsade fördelar när under kompression, men kudden ger lite motstånd när de tvingas i motsatt riktning.
Ge och ta

Motorfästen flex att absorbera abrupta rörelser som uppstår när transmissionsorgan skift eller motorbelastning förändras på annat sätt. Försök att införliva trögflytande vätskor att mjuka effekter tar en vägtull på grund av de ökade kostnaderna för sådana monteringar, och en studie utförd vid ett större universitet avslutades utan att fastställa värdet, eller ens existensen av några fördelar hade av de nuvarande tillämpningarna av vridmoment spjäll jämfört med vanliga fästen. Fasta fästen misslyckas sällan i moderna fordon, medan vätskefyllda spjäll kan läck utan någon uppenbar anledning. När vätskan kommer ut, bara de mest basfunktionerna kvar. Medan samma kan sägas om misslyckade fasta fästen, bör återanskaffningsvärdet och tvivelaktiga livslängd dämparna ger anledning till övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62295.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.