Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort rost på C5 Corvette Rotorer

Skapad av metallegeringar, broms rotorer på din C5 Corvette är benägna att utveckla ytrost, särskilt om de lämnas väderexponerats. Fukt som utvecklas på ytan av rotorn kan orsaka ytrost att utvecklas också. I de flesta fall, ta bort rost är bara en fråga om att köra din bil på ett normalt sätt, eftersom tillämpningen av bromsbeläggen kan ta bort en stor mängd ytrost. Dock måste du ta bort rotorerna för att ta bort rost som bildas längs kanterna av rotorn. Saker du behöver
Dremel verktyg med slipning skiva eller tråd hjul
Ratchet och Hylsnyckelsats
rörtång
Ordet jack
Jack står
Brake cleaner
Show Mer Instruktioner
1

Applicera C5 Corvette bromsar under normal körning. Två till tre bromsansättningar vid normala hastigheter bör bidra till att avlägsna ytrost från ansiktet av rotorn. Detta kommer dock inte ta bort ytrost nära rotornavet eller längs de yttre kanterna av rotorn. För att ta bort rost från andra områden, måste du ta bort rotorn.
2

Park C5 Corvette på en plan yta och lossa muttrarna med en rörtång. Höj fordonet från marken med en domkraft och stöd bilen med pallbockar. Slutför bort muttrarna och dra av hjulet från navet
3

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de fyra skruvarna som håller både tjocklek och bromsok fästet på plats. Drag av rotorn från navets och placera den på en plan yta.
4

Använd en Dremel verktyg med en stålborste eller slipa skivan fastsättning bort ytrost från ytterkanterna och insidor rotorn. Ta bort eventuella rester från rotorn med broms renare och en trasa. Om rotorn verkar urkärnade med rost, överväga att ha den ersättas med en ny rotor. Upprepa detta steg för de andra hjulen på C5 Corvette.
5

Skjut rotorn tillbaka på navet. Sätt tillbaka bromsok och bromsok fästet på navet och montera hjulet. Placera muttrarna på hjulet och dra åt dem. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken, och sedan dra åt klackarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59048.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.