Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1996 Subaru Outback

Den 1996 Subaru Outback kom i två olika organ mönster. Det var Subaru Impreza Outback och vanligare Subaru Legacy Outback. Trots de olika organ mönster, alla Subarus tillverkade 1996 användes ett mycket standardiserat förfarande för att ersätta fram (och bak i förekommande fall) bromsbelägg. Dessa fyrhjulsdrivna fordon presenterade främre skivbromsklossar, men kan antingen komma utrustad med bakre trumbromsar (som använder bromsbackar och trummor) eller bakre skivbromsar (som använder bromsbelägg och rotorer). Saker du behöver
Tire kil
bromsvätska sifon
Lug nut skiftnyckel
Domkraft och pallbockar
Stor Tvingfäste
Ratchet och metriska socket set
Two- fots längd tålig snöre
Straightedge skruvmejsel
Stiff stålborste
Silikon bromsfett
Nya bromsbelägg set med shims
Bromskloss anti-squeal förening eller spray
Torque spärrnyckel med metrisk socket ställa
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Outback på en plan yta och sedan placera ett däck kil bakom ena bakhjulet (för främre kuddar byte) eller i framsidan av en av de främre däcken (för bakre kuddar ersättning). Dra åt parkeringsbromsen endast om du ersätter de främre bromsbelägg.
2

Öppna huven och sifon bromsvätska, ta bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern. Släng den gamla vätskan i enlighet med EPA föreskrifter din stad och sedan sätta tillbaka locket till huvudcylindern.
3

Lossa hjul muttrarna på de båda däcken på axeln du re byta bromsbelägg på. Använd tappmuttem skiftnyckel att knäcka muttrarna löst något mer än ett halvt varv från fälgen.
4

Lyft ena sidan av Outback åt gången med hjälp av en domkraft och sedan placera en domkraft stå under ramen järnväg (fram) eller nypa /rocker panel (bak). Sänk domkraften så att Outback är säkert stött på stödbenet och upprepa sedan för den motsatta sidan.
5

bort helt muttrarna och ta bort hjulen.
6 < p> Placera den stora C-klämman över bromsok och stoppningselementet så att skruven delen av klämman vilar mot utsidan dynan plattan. Dra åt klämman tills bromsok kolv sitter ordentligt inuti bromsoket borrningen bostäder.
7

Ta bort den nedre bromsok bulten med spärrskaft och en metrisk socket (oftast en 14 mm hylsa).

8

Pivot bromsok uppåt bort från bromsok fästet och bromsbelägg och sedan använda två fot lång tålig snöre för att binda den svängbara okhuset till spiralfjädern eller chock. Detta kommer att hålla bromsok ur vägen när du tar bort och byter ut bromsbeläggen.
9

bort utsidan och insidan bromsbelägg från bromsok fästet. Använd linjal skruvmejsel för att tvinga dem ur fästet om nödvändigt. Använd skruvmejseln för att ta bort den övre och undre dynan montering klipp och sedan rensa bort bromsdamm och rost från klippen med hjälp av styv stålborste och sedan ersätta dem i bromsoket fästet.
10

avlägsna nya kuddar från förpackningen och, om nödvändigt, tillämpa stick-on bromsshims till dynans plattorna. Stick-on shims använder en cut-out inre omslag som måste tas bort innan du sätter dem på plattorna av dynorna. Högre kvalitet bromsbelägg kan funktionen nitad (eller "staked") shims som redan är fäst till plattorna.
11

Applicera ett jämnt lager av anti-squeal bromskloss förening eller spray till plattorna och shims.

12

Applicera ett jämnt lager av silikon bromsfett till övre och sänker koll på de kuddar som kompis mot monteringsklämmorna och därefter infoga kuddar i bromsoket fästet.
13 < p> Knyt tråden och låta oket att svänga nedåt över kuddar och bromsok mount montering. Byt nedre bromsok bulten och dra åt den med vridmoment Ratchet och en socket till 30 fot pounds (för främre bultarna) eller 17-foot pounds (för bakre bultar).
14

Upprepa bromsen pads ersättning för det motsatta hjulet och sedan ersätta hjulen och muttrarna. Använd tappmuttem skiftnyckel för att dra åt muttrarna så att de är i jämnhöjd med hjulnaven. Anställ en korsvis vid åtdragning av muttrarna med klacken skiftnyckel.
15

Sänk Outback till marken med hjälp av domkraft och avlägsnande av en pallbock vid en tidpunkt. Släpp parkeringsbromsen om tillämpligt.
16

bromspedalen i ett pumpande att återställa bromsok kolvarna. När pedalen känns fast, kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och råga på hela linjen med bromsvätska bara. Avlägsna däcket kilen och sedan köra Outback för korrekt inbromsning svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58153.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.