Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort universallederna av en El Camino

Drivlinan på en Chevrolet El Camino vänder bakaxeln. För att göra detta, det har inte bara att rotera, men det har också att röra sig upp och ner med bakvagnen. Det gör detta genom att använda universalkopplingar (även kallade U-leder) på båda sidor av drivlinan, som tillåter roterande och upp-och-ner rörelse samtidigt. Dessa leder har inre lager, som slits ner, och kan orsaka kraftiga vibrationer och eventuellt en drivlina misslyckande. Om du vill att serva eller byta ut dina universalleder, då måste du först ta bort dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
obestämd nyckel satt
dräneringskärlet
vass tång
Hammer
Hylsnyckelsats
Show Fler Instruktioner
1

sätta El Camino på pallbockar med domkraften, placerad högt nog att du kan passa under bilen. Se till att det finns montrar under ramen och axeln.
2

Unbolt drivlina remmar från axeln med en U-nyckel. Sätt ett uppsamlingskärl under den andra änden av drivlinan, den ände där drivlinan in i sändningen. Dra drivlinan ur anslutningen på axeln, skjut ut den ur transmissionen. Ta drivlinan ut till en ren arbetsplats.
3

Ta bort låsringarna som håller U-fogar till drivlinan. Sätt i en sockel i mitten av den U-fog som är mindre än drivlinan, utan passar på U-fog lageröverfallet.
4

Strike uttaget med hammaren tills U-joint skjuter ut genom den motsatta sidan av drivlinan. Dra av lageröverfallen på U-joint, sedan manövrera U-joint från drivlinan
5

Upprepa steg 3 -.. 4 för den andra U-joint på drivlinan
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61432.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.