Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Brake Rotor på 1997 Chevy Lumina

De broms rotorer på Chevy Lumina är gjorda av gjutjärn. När dina bromsbelägg bära för tunn, kommer nitarna börja skära spår i ytan av rotorn. Rotorn är också föremål för sprickbildning, och kan varp om det blir väldigt varmt och sedan blir blöt. I alla fall, när skador uppstår på bromsen rotor, måste du ersätta det. Detta är ett projekt som du kan ta hand om i ditt garage eller uppfart. Saker du behöver
Automobile jack
stödbenet
rörtång
stoppklossar
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Turkiet baster
bromsvätska
Buntband
C-clamp
Tänger
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

parkera din Chevy Lumina på en plan yta och stäng av nyckeln. Öppna huven och tappa två tredjedelar av bromsvätska med kalkon baster. Placera vätskan i tråget för återvinning.
2

Ställ in stoppklossar bakom de bakre däcken på din Chevy Lumina. Hissa upp bilen med bilen uttaget på sidan som du kommer att börja med. Placera en pallbock under Lumina nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång och ta av hjulet från bilen.
3

bort bromsoket genom att lossa skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Skjut bromsok kolv tillbaka in i huset genom att placera käftarna på Tvingfäste över baksidan av tjocklek och den bakre bromsbelägget. Twist den stängd tills kolven är helt inuti huset. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt inte det att hänga eller du kommer att skada bromsledningen.
4

Avlägsna rotorn från hjulaggregatet genom att dra bort det. Rengör hjulet församling med en stålborste. Detta är nödvändigt, eftersom smuts och skräp kommer att hålla rotorn från sittande färg och det kommer att få rotorn att bära ojämnt.
5

Placera en ny rotor på hjulet församling. Klipp av tråden slips säkra bromsok till fjäderben med hjälp av tång. Placera bromsok på fästet. Dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Dra inte åt bultarna eller du kommer gängorna.
6

Placera hjulet på Lumina och dra åt muttrarna med rörtång. Avlägsna stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58855.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.