Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Problem med bromsar på Ford Focus

Focus ledde laddningen i Ford Motor Companys fordon linje översyn som inleddes i slutet av 1990 och långt in i 2010. Teckning många design-och ledtrådar teknik från liknande bilar på den europeiska bilmarknaden, mest specifikt BMW och Mercedes Benz, det tyska inflytandet i Focus designen är lätt att urskilja. Tyvärr, på grund av den betydligt lägre pris, inte Focus kommer inte med de vanliga funktionerna och fördelarna garanti som ägare av de högre slutet fordon åtnjuter. Design

Ford Focus bromssystemet är modellerad efter bromssystemet finns på BMW 3-serien. Medan BMW servicetekniker är skyldiga att inspektera och byta ut (om det behövs) bromsbelägg och rotorer vid 15.000 mil tjänsten checkup, Ford Motor Company enda garantier bromsbelägg och rotorer pga att bära för de första 12.000 miles. I ett nötskal, är bromsbeläggen på en Focus inte konstruerade för att hålla så länge som liknande delar på en större Ford bil, till exempel Taurus, eller någon av deras stadsjeepar eller lastbilar.
Konsumenternas medvetenhet

flesta bilförsäljare får lära sig att "skapa värde" i huvudet på konsumenten för att åstadkomma en försäljning. Enlightening en potentiell kund till det faktum att de kan behöva ersätta sina bromsbelägg och rotorer, ur egen ficka, någon gång mellan 12.000 och 20.000 mil varumärken ses ofta som kontraproduktiv av försäljare.

Genom att helt enkelt informera konsumenten om att denna kostnad kommer att komma upp någon gång i livet av bilens fabriken stötfångare mot stötfångare garanti, kan illusionen att Focus bromsarna har något fel på dem lätt kan undvikas.

Garanti

Sidorna åtta och nio av de 2002 Ford Focus garanti manual tydligt att fokus bromsbelägg och bromsklossar inte täcks av garantin, utan snarare anses vara slitdelar som faller under ägarens underhåll ansvarsområden. När dynan tillstånd ignoreras tillräckligt länge, kommer skador på rotorerna förekomma och det kommer inte heller att omfattas av det nya fordonets garanti.
Solution

Focus ägarens bästa Strategin för detta är att ha bromsarna kontrolleras av en kvalificerad servicetekniker vid eller omkring 10.000 miles, och var 5000 miles därefter. Om ägaren är service av fordonet under "Severe Duty" förhållanden, som kräver 3000 mil oljebytesintervall bör bromsundersökning begäras vartannat oljebyte, vilket sammanföll med däck rotationer. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57510.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.