Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar Trailer Drum

De trumbromsar på en släpets hjul använder bromsbackar som installeras ungefär som bromsbackarna på de flesta bilar och lastbilar. Skorna drar mot bromstrumman när den appliceras för att stoppa rörelsen. Byta dessa bromsar innebär att koppla bort hela hopsättningen av skor och fjädrar som fungerar tillsammans. Du bör också byta ut fjädrarna, eftersom de kan bära ner från värmen. En full ersättning bromsbackar bör inkludera utbytesfjädrar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Ratchet /hylsnyckel
Rag
Spring borttagningsverktyg
Spring
installationsverktyg 2 bromsback kit
Sprint
Hammer
träkloss
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lyft upp vagnen med en domkraft och stödja den på pallbockar . Ta bort hjulen på båda sidor av vagnen.
2

Pop fettet locket från navet med en klubba och en stor platt skruvmejsel som en kil. Dra ut sprinten ur navet med en tång, sedan lossa trumman slott mutter med en socket eller spärrnyckel och ta bort trumman.
3

Koppla de två övre returfjädersystem hjälp av en fjäder borttagningsverktyg på centrala stiftet, ta bort stiftet och brickan under den.
4

Avlägsna nedhållarfjädern för bakbromsen skon och sedan dra ut den här skon lätt att ta bort inställningsratten på botten.
5

Skruva den främre skons nedhållarfjädern och ta bort den främre skon, ta sedan bort den bakre skon.
6

Vrid frånkopplad justerskruven tills den är helt stängd.
7

Rengör och torka av uppbackning plats med en trasa.
Installation
8

Installera den nya främre skon på fästplattan, använda den övre lastappen att svänga den på plats och engagera den med tryckstången nära mitten, och fäst egen låstappen och våren.
9

Anslut den bakre sko på framsidan ena använder dator lägre nyckel våren och anslut sedan skruven stjärnan justeraren till plattan och skor, och se till att punkterna malteserhjulet mot vagnens bakre änden.
10

Anslut bakre skon till det övre stiftet och sedan installera skon målvakt stift och den första ersättningen returfjäder. Installera stor platt bricka och den andra returfjädern med din våren avbetalning verktyg.
11

Dra ur kontakten på baksidan av plattan och vrid malteserhjulet med en skruvmejsel tills skorna knappt undvika att vidröra utsidan av trumman församlingen.
12

Placera trumman tillbaka på aggregatet och dra åt kronmuttern. Dra den till ca 35 foot-pounds medan du slår på trumman fram till sittplats lagren, sedan lossa muttern för hand och installera en ny saxpinne.
13

tillbaka dammskyddet, knacka den med en hammare och träblock.
14

Anslut hjulen efter byte båda bromsarna.
15

Justera malteserhjulet med din skruvmejsel samtidigt som du vrider bromstrumman tills trumman drar , vrid ratten åt andra hållet tills det bara slutar att dra.
16

Sänk trailern från domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59089.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.