Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Head Bolts

Om du aldrig har installerat bultar, är det bäst att göra dina läxor och beväpna dig med åtdragningsmoment och stramare specifikationer beställ i motorn som du arbetar med. Korrekt bult smörjning, rengöring och gradning, tillsammans med aluminium huvud och bricka placering, allt bidrar till att göra motorn arbeta ordentligt vid färdigställandet. Det finns inget sådant som en snabb-och-smutsig jobb när det gäller att huvudet bult installation: gör det rätt eller du har ett problem på händerna. Saker du behöver
Motor servicemanual
deformerade-beam momentnyckel
30-vikt motorolja
Bolt brickor för aluminium huvuden
Nya bultar
bottna kranen

Visa fler instruktioner
1

Inspektera varje bult för att säkerställa rena och oskadade gängor. Använd en stålborste för att rensa alla främmande föremål utanför gängorna. Använd servicemanualen att kontrollera korrekt bultlängd för varje plats. Om huvudet har återuppstått, kan bultarna vara något för lång och botten innan utöva korrekt nedåtriktad kraft på huvudet. I det här fallet använder härdade stål brickor för att ta igen förlorad huvudhöjd.
2

Kör en bottenkänning kran ner varje bult hål för att rensa ut allt skräp. Applicera motorolja till alla gängor och till botten av skruvhuvudet. Om huvudet är aluminium, Använd tillverkarens rekommenderade härdat stål brickor under varje skruvhuvud, fasade sidan uppåt smörjs. Om huvudet har återuppstått, måste du använda tjockare brickor för att ta igen förlorad huvudhöjd för att hålla skruvarna från bottna. Se till att alla ytor på huvudet, brickor och muttrar är rena och gradfria.
3

släpp varje bult i sin respektive plats och dra åt finger. Använd servicemanualen för bult-åtdragningssekvensen. Använd strålen-deflektorns momentnyckel för att dra åt alla bultar i 3 till 5 steg. Det första steget skärper alla bultar i sekvens till en procentsats av fullt vridmoment. Varje efterföljande steg skärper alla bultar i sekvens för att successivt högre vridmoment specs tills det sista steget sätter bultarna till det nominella slutliga vridmomentet. Gissningar kan förvränga huvudet eller orsaka läckage och överhettning.
4

Re-check moment på alla bultar. Om du missade en, kommer detta steg att hitta den. Bultar är gjorda för att sträcka ut något, så det slutliga vridmomentet kontrollen säkerställer korrekt klämkraft på huvudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61374.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.