Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bakbroms på en Ford

Ändra bakbromsarna på en Ford fordon beror mycket på den exakta modellen. Några gillar Mustang, använd bromsok och bromsar enbart, precis som de främre bromsarna, medan andra har trumbromsar med skor som arbetar med parkeringsbromsen. Det rekommenderas att kontrollera en bil guide för din specifika år och modell. Saker du behöver
rörtång
Jack står
Tvingfäste
Brake Cleaner Review momentnyckel
Bromsbelägg
5/32-inch drill metall bit
-skärverktyg
skruvmejsel
Bromsklossar
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen, står höja den bakre änden av bilen på domkraft och ta bort hjul, lossa muttrarna innan du lyfter bilen.
2

Skjut bromsok kolv tillbaka i hålet med hjälp av en C-klämma. Sifon ut en del vätska från huvudcylindern först för att förhindra att vätskan rinner över.
3

Lossa bromsok från skivan genom att ta bort dess bultar. På de främre bromsarna, kanske du behöver bara ta bort den nedre bulten och svinga bromsok uppåt. Om du kopplar hela tjocklek, hänga den någonstans med en stark tråd och se till att broms slangen inte sträckas.
4

bort de inre och yttre kuddar från bromsok fästet. Avlägsna V-fjädrarna och rostfritt tofflor stål, om de används för att hålla dynorna på plats.
5

Applicera en anti-squeal förening till ryggen på de nya bromsbelägg. Montera dynor i fästet, med nya tofflor och V-fjädrar om det behövs. Placera bromsok tillbaka i position medan du håller dynorna på plats, sedan installera och dra åt skruvarna.
6

Anslut hjulen och sänk bilen när båda uppsättningarna av bromsbelägg har ändrats.

Trumbroms Skor
7

Parkera fordonet på ett jämnt underlag och blockera hjulen och lossa parkeringsbromsen. Medan en assistent drar i handbromsen kabel, låsa enheten bromstrumman på plats genom att sätta 5/32-inch borr i kontrollen ställdonet. Lyft den bakre änden på pallbockar och ta bort hjulen.
8

bort bromsoken som beskrivits ovan, och sedan ta bort bromsskivorna genom att klippa bort de kvarhållande brickor med skärande verktyg och halka skivan av dubbarna. Brickorna inte kommer att behöva bytas ut.
9

Ta bort hold-down clips för bromsbackar församling med en skruvmejsel, börjar med den främre klämman och sedan tillbaka, sedan bort skon justeraren och den undre returfjädern från botten av aggregatet. Ta tag i skorna och sprida dem bort från rotorn och lyfta dem av monteringsbandet. Ta den övre returfjädern från gamla skor.
10

Smörj församlingens fästplattan med högtemperaturfett. Anslut den nya bromsbackar med den övre returfjädern, spred de nedre ändarna isär och montera skorna på monteringen. Installera de främre och bakre nedhållande clips, följt av den undre returfjädern och justeringsanordningen. Kontrollera Riktarens poäng malteserhjulet mot bilens front.
11

tillbaka bromsskivor och bromsok när skorna har ändrats på båda sidor. Vrid trimratten skruv stjärna med en skruvmejsel (du behöver ta bort gummiproppen från fästplattan) tills bromsbackarna skaver mot skivan, sedan på den igen förrän nog så att de inte drar.

12

Återanslut hjulen och sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57333.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.