Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bakre rotorer på en Tiburon

De bakre rotorerna på Hyundai Tiburon utför samma funktion som de på framsidan. Det innebär att du måste inspektera dem på samma sätt som du skulle göra dem på framsidan för att se till att de är i gott skick för att hålla din bil säker. Det är inte svårt att byta rotorerna, och varje hjul tar ca 30 minuter att slutföra. Du kan slutföra projektet i din uppfart, så det finns ingen anledning att slösa pengar tar Hyundai till en verkstad. Saker du behöver
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Lug Hylsnyckel
ställa
gummiklubba
Turkiet baster
dräneringskärlet
Buntband
Tänger
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet i Tiburon och ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster . Sätt vätskan i tråget för senare återvinning. Huvudcylindern är på baksidan brandväggen på förarsidan av bilen.
2

Placera stoppklossar framför framhjulen. Höj Tiburon upp med bil uttaget. Placera en pallbock under Hyundai nära fästpunkten, och höja den till ramen. Tag bort hjulet från bilen med rörtång för att ta bort muttrarna. Addera 3

bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Säkra bromsok till bakre fjäderben med hjälp av en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga löst eller du kommer att sträcka och skada bromsledningen. Drag av rotorn från hjulmontaget.
4

Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Klipp av tråden slips håller bromsoket till fjäderben med hjälp av tång. Placera bromsoket i fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Sätt hjulet på Tiburon, och dra åt muttrarna med rörtång.
5

bort stödbenet från under Hyundai, och lägre fordonet till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet. Efter att båda sidor är kompletta, pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen är fast så att du kan vara säker på att bromsarna sätet sig mot rotorerna och är redo att arbeta. Lägg färsk bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58601.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.