Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändstift i en Dodge Hemi

De flesta motorer har ett tändstift per cylinder, men i Dodge Hemi raden av motorer, det finns faktiskt två per cylinder, vilket gör att byta ut de pluggar lite mer komplicerat än det skulle vara normalt. Att göra detta innebär att utföra en standardkontakt förändring sedan dra upp spolarna för att komma åt den andra uppsättningen av pluggar. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Dodge Ram med Hemi V8-motor, men processen är liknande för andra Dodge Hemi-utrustade fordon samt. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
3/8-tums ratchet, förlängning och uttag
Byte tändstift
Tändstift bladmått
platt skruvmejsel
Show Mer Instruktioner
Ändra Stereostandardkontakt
1

Pop huven och leta tändstiften som ligger intill avgasgrenröret vid basen av topplocket. Grip en tändkabeln vid basen med handen och dra bort det med hjälp av en fast bogserbåt.
2

Placera tändstiftet uttaget på 3/8-tums Ratchet och förlängning, sedan skruva isär tändstiftet från huvudet. Dra ut det använda uttaget och kassera den.
3

Packa en ersättare plugg och se till att gapet är korrekt enligt tillverkarens rekommendationer i bilens handbok. Använd tändstift bladmått för att göra detta genom att skjuta in verktyget i toppen av pluggen, genom elektroden.
4

Installera den nya kontakten i topplocket med tändstiftet uttaget, förlängning och spärren. Skjut sedan tändstiftskontakten på tändstiftet ordentligt tills startprocessen dyker på plats.
5

Upprepa denna process för varje tändstift vid basen av topplocket, arbeta dig runt motorn en tändstift i taget så att du inte blandar ihop det tändföljd. Addera Byta tändstift Under Coil Packs
6

Skruva slangklämmorna som håller fast luftintag slang till spjällhuset med hjälp av en platt skruvmejsel.
7

Unbolt en av spolarna från topplocket med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Grip sidorna av spolpaketet och lyft ur topplocket med en lätt vridande rörelse.
8

bort och installera om nytt tändstift på samma sätt som du gjorde i avsnitt 1, steg tre. Sätt sedan tillbaka batteriet med 3/8-tums Ratchet och uttag.
9

Upprepa denna process för varje spole tills du har ändrat de ytterligare åtta tändstift för totalt förändrats av 16.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60178.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.