Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar lastbilsbromsar

Sedan skivbromsar i en lastbil inte kan justeras, är det viktigt att bak trumbromsar justeras regelbundet. De bakre trumbromsar på en lastbil ger endast 25 procent bromsförmåga om ordentligt justerad. Om de inte är, går den procentsats som anges. Detta blir ett problem för de främre bromsarna som de kommer att överansträngning för att kompensera för bristen på bromsförmåga i baksätet. Även om det finns många märken och modeller av lastbilar på vägarna, justera bromsarna är generellt universell. Saker du behöver
Bil lift (som suspenderar lastbil hjul) katalog 1/2 tums enhet inverkan pistol
1/2 tums hylsa set Truck broms justering Tool Review Hammer
Stämjärn (tillval) katalog Bromsjustering hyttventil gummiplugg ersättare Flighter Long tunn skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Hur Justera lastbilsbromsar
1

Placera trucken i neutralläge och lyft på en hiss. Ta bort drivhjulen med en effekt pistol och en sockel för att ta bort hjulmuttrarna.
2

Inspektera baksidan av fästplattorna bakom trummorna för portholes justera bromsarna eller infällda strecksatserna i fästplattorna för porthole alternativ. Vissa tillverkare har inte de försänkta strecksatserna utstansade, och detta kan göras enkelt med en mejsel och hammare. Det är bäst att ta bort trummorna först att inspektera korrekt inställning ansökan för fordonet. Ta gummipluggarna hyttventil justering eller stansa ut de infällda indragna omslag med hammare och en mejsel. I de fall det finns två inskurna covers - fästplattorna tillverkas ofta för att rymma både vänster och bakre hjul och erbjuder tillgång till de förskjutna justerande mekanismer - du kan stansa ut både eller ta bort trumman först att lokalisera reglermekanismen <. br>
3

Avlägsna trumman. Ibland trummorna är antingen fast till den bakre navet från rost och korrosion. Andra gånger de kan ha fastnat på bromsbackarna, kvarhålls av en kant eller läpp på den inre diametern av trumman. I detta fall de-justering av bromsarna skulle vara till hjälp för att avlägsna trumman men får inte vara ett hållbart alternativ utan att känna till platsen för inställningsmekanismen. Smacking navet av trumman med en hammare kan oftast bryta den fri från navet. Om trumman hängde på skorna genom en ås eller läpp, kan du behöva slå ut de infällda fördjupningar för att lokalisera och de-justera de bakre skorna. Avlägsna trumman
4

Leta stjärnan mekanismen hjulet skaderegleraren -. På toppen eller botten - den bakre bromssystemet. Om du inte har stansat ut den infällda indrag locket ännu, gör det vid den här tiden och anpassa hyttventil med malteserhjulet av justeraren.
5

Tryck stjärnan klippet hjulet hållaren bort från stjärnan hjulet från hyttventilen plats och använda verktyget broms justering att stänga malteserhjulet. Medan du gör detta, ta en titt på hur malteserhjulet skaderegleraren går. Flytta malteserhjulet ett sätt kommer att återgå gängorna på justerskruven fäst malteserhjulet. Detta kommer de justera de bakre bromsarna. Flytta malteserhjulet i motsatt riktning kommer att expandera skruven och för skorna utåt. Detta skulle vara det sätt du vill flytta stjärnhjulet att anpassa skorna till den inre diametern av trumman. Kom ihåg vilken väg att flytta malteserhjulet.
6

Återmontera den bakre trumman, hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna till rätt rekommenderade vridmoment specifikationer.
7

Lyft trucken högt nog för att bekvämt komma åt ventil genom fästplattan. Tryck malteserhjulet klämman inåt med lång tunn skruvmejsel. Du måste känna till det, eftersom du inte kommer att kunna se det genom den lilla ventil. Använd sedan skaderegleraren verktyget för att flytta stjärnan hjulet för att justera bromsbackarna utåt. Vrid ratten fysiskt var tre eller fyra klick av stjärnan hjulet för att känna efter bromsbackarna dra.
8

Justera och dra åt kabeln parkeringsbromsen på den sidan. Det finns alltför många lastbilar märken och modeller för att avgöra vilket förfarande att utföra, men en reparationshandbok för din lastbil skulle vara till hjälp. Parkeringsbromsar hjälpa till att hålla de bakre justerade bromsar gång korrekt inställd. Använda parkeringsbromsen varje gång du parkerar hjälper livslängden för att hålla de bakre bromsarna justeras.
9

Upprepa proceduren för den andra sidan. Du får inte ta bort det andra hjulet om du inte behöver stansa ut det försänkta indragna locket. Att få en känsla för rätt drag är lite svårt eftersom de flesta lastbilar är bakhjulsdrift och vrida ratten för att känna efter bromsen drag går också den bakre drivaxeln och slutväxel. Inte overadjust inte de bakre bromsarna så att hjulen inte kommer att vända, men anpassa dem så att du kan känna ett visst motstånd i hjulen, men kan fortfarande flytta dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57207.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.