Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den halvaxeln Från en '99 Nissan Maxima

Den halva axeln är axeln som förbinder överföring till framhjulen. I en 1999 Nissan Maxima, dessa halvaxlar har drivknutar (CV lederna) som tillåter axeln att vända samtidigt reser upp och ner i synk med fjädring. Med tiden kan de CV lederna läcka eller misslyckas och orsaka problem som förflyttar fordonet framåt. I vissa fall är det enklare och mer kostnadseffektivt att ta bort hela halvaxeln med CV lederna fästa stället för fastställande bara CV lederna. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
24-tums brytjärnet
Dead-blås hammare
Punch
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre delen av bilen så att båda hjulen är upplyfta från marken med hjälp av domkraft, och lägga ner på ett par pallbockar. Ta av hjulen med däcket järn.
2

unbolt bromsen linje från sidan av staget med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan göra samma sak med ABS hjulsensorn på styrspindeln. Skruva loss staget från styrspindeln med hjälp av en fast nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Placera en stans i mitten av axeln i mitten av rotorn. Knacka axeln ur styrspindeln med hammaren och punsch. Unbolt stödlagren från bilen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ställ chefen för bändjärn mellan halv axel och transmissionen, sedan använda verktyget för att poppa ut halva axeln från växellådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60490.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.