Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2002 Camry

Den 2001 genom 2006 Toyota Camry, Solara och Avalon alla kräver samma procedur för att ersätta de främre och bakre bromsbeläggen. Medan vissa modeller kan funktionen bak trumbromsar, de har alla bromsar skivor fram, som använder bromsbelägg. Skivbromsar och dynor använda en hydraulisk kolv i bromsoket som sträcker sig sedan pressar bromsbeläggen på båda sidor av skivan (även känd som en broms-rotor). Friktionen mellan dynan och rotorn ytor saktar bilen ner när bromspedalen trampas ner. Saker du behöver
Däck chockCar jack rörtång med låsning lug nut nyckel (om så utrustad) pallbockar (2) 14 mm box-end wrenchPrybarBungee cord12-tums (eller större) par kanal locksSmall, styv borst tråd borste (tillval) Broms lubricantReplacement bromskloss och shim setAnti-squeal broms sprayTorque skiftnyckel med 14 och 21 mm socketsDOT3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2002 Toyota Camry på en plan yta innan parkeringsbromsen. Ta bort navkapslar. Placera ett däck chock bakom en av framdäcken.
2

Lossa främre lug stud nötter med rörtång och låsning lug nut nyckel om så utrustad, med klacken skiftnyckel. Bryt muttrarna lös från fälgen och däcket montering endast genom att vrida dem moturs.
3

Använd en domkraft för att lyfta en panel främre fjärdedel tillräckligt hög för att placera en pallbock under främre ramen järnväg upprepar sedan detta steg för andra främre kvartalet panelen. Ta bort muttrarna och hjulen.
4

Använd en 14 mm box-nyckel för att ta bort de övre och undre bromsok montering bultar från den inre hölje av bromsok (oavsett vilken sida du börjar med).
5

Bänd bromsok bort av förankringsplattan av knogen montering med en prybar sedan använda ett bungee rep att stödja bromsok på spiralfjädern av suspensionen. Detta förhindrar skador på broms slang.
6

Använd en 12-tums par kanal lås (eller större) för att sakta och försiktigt pressa kolven i bromsoket i hålet. Detta kommer att göra plats för de nya och tjockare bromsbelägg som ska installeras.
7

Ta bort de inre och yttre bromsbelägg från ankarplattan. Använd pry verktyg, om nödvändigt, för att bända dem från plattan. Ta dynan fjädrar, pad indikatorer slitage (av inte utrustade med ersättande kuddar) och dynan plattorna support. Återigen, använd bända verktyg för att ta bort de övre och undre stödplattor vid behov.
8

Rengör stödplattoma (om ersättande pad set inkluderar inte nya) med en liten, hård-bristled stålborste. Ta bort eventuell rost eller bromsdamm från plattorna, och sedan installera om dem på den övre och nedre delen av fästplåten. Applicera ett tunt lager av bromsen smörjmedel till den del av plattorna som passar ihop med flikar av bromsbeläggen.
9

Tillämpa mellanläggen (levereras i utbyte bromskloss set) till fästplattorna för dynorna (om den inte redan satsad av nitar). Spraya ett jämnt lager broms anti-squeal sprej till shims och motbrickorna av bromsbeläggen. Låt sprayen att bli klibbig innan du installerar dynorna.
10

in dynorna i förankringsplattan sedan ersätta pad fjädrarna. Använd de gamla om en ny uppsättning inte medföljer ersättare pad set.
11

bort bromsok från bungee rep placera då bromsoket över nyinstallerade bromsbelägg och befintlig rotor. Passa bromsok bultar genom inombords okhuset och in förankringsplattan och knoge montering. Dra åt bultarna till 35 foot-pounds med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.
12

tillbaka hjulet och muttrarna, sedan kan dra åt muttrarna med nyckel från vägkanten nödsituation kit och tappmuttem lås nyckel (om så utrustad) så att hjulet är ordentligt på navet.
13

Upprepa steg 4 till 12 för det andra framhjulet för att byta bromsbelägg.

14

Använd domkraften från akut vägkanten kit för att lyfta den främre kvartalet panelen tillräckligt hög för att undanröja varje pallbock - en i taget - sedan långsamt sänka Camry till marken
15.

Dra åt muttrarna med momentnyckel och en 21 mm hylsa till 80 foot-pounds i ett kors eller stjärnmönster.
16

Pump bromspedalen tills den känns fast innan du släpper parkeringsbromsen broms, ta bort däcket kilen och sedan kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg DOT3 bromsvätska till huvudcylindern till hela märket om nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58094.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.