Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Skor Bil Broms

Bromsklossar används i trumbromsar, som ofta används på de bakre hjulen på bilar, speciellt större fordon. Byta bromsbackar är mer komplicerat än att ändra bromsbeläggen på skivbromsar, eftersom det finns flera källor och andra objekt som du måste koppla på bromstrumman. Konsultera en bil guide eller mekaniker innan du försöker byta bromsbackar själv, ifall processen varierar för din bil. Liksom bromsbeläggen, skall bromsbackarna alltid bytas parvis på båda sidor. Saker du behöver
Lug wrenchJack standsMetal-styckning toolScrewdriversBrake cleanerDrain panPliersHigh-temperatur greaseDrum bromsbackar
Visa fler instruktioner
1

Höj slutet av bilen på pallbockar, och ta bort hjulet. Lossning kannan muttrarna innan du lyfter bilen kommer att göra det lättare att ta bort hjulet
2

bort bromstrumman,. Om det hålls på med pressad metall brickor, skär dem med en god skärverktyg . Markera relationen mellan trumman och axeln med krita eller tvättbar färg, och lossa parkeringsbromsen och sedan glida trumman off Addera 3

Koppla navet och lagringen av axeln genom att ta bort. de fyra fästskruvar. Detta är inte ett obligatoriskt steg, men det kommer att göra det lättare att nå de skorna.
4

Rengör hela enheten med broms renare spray. Aldrig blåsa bromsdamm bort med tryckluft. Placera ett uppsamlingskärl under monteringen för att fånga några droppar rester
5

Koppla fjädrarna från den bakre skon med en tång, med början våren på justeraren nivån. Sedan bort tillbakadragningsfjäder från varje sko . Avlägsna den bakre skon med justerbar nivå, då justerskruven församling, då den ledande sko. Separera släpande sko från spaken.
6

Rengör fästplattan och justerskruv församling. Använd en hög temperatur fett för att smörja fästplattan s områden sko kontakt och justerskruven församlingens trådar och muffände.
7

Anslut ersättare släpande sko till spaken, placera den på fästplattan, och anslut tillbakadragningsfjäder till sitt hål på skon. Installera aggregatet justerskruven med den bakre skon, sedan installera justeraren nivå.
8

Placera den nya ledande skon på fästplattan, och se till att den ingriper med justerskruven församling. Anslut tillbakadragningsfjäder till den bakre skon. Anslut ställdonet våren till ledande sko, och sträcka ut den för att ansluta till skaderegleraren nivå.
9

tillbaka bromstrumman, vrida stjärnan hjulet på justerskruven så att trumman glider på skorna utan gnugga dem. Montera hjulen och sänk bilen efter att ha bytt bromsar på båda sidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57180.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.