Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1996 Toyota Camry Radiator

Toyota Camry har varit en populär bil, på grund av sin hållbarhet, under många år. Det är inte ovanligt att bilen för att ge många år och tusentals miles av tjänsten. Detta innebär att radiatorn kan behöva bytas flera gånger under livstiden för en Camry. Byte av radiatorn är inte svårt, om korrekta förfaranden följs. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
dräneringskärlet
teflonband
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen, och placera ett uppsamlingskärl under höger sida av Camry radiatorn. Öppna dräneringsventilen, och ta bort kylarlocket. När kylaren runnit, ta bort de övre och undre kylarslangar.
2

Koppla de två fläktar som skruvas fast kylaren. Ta bort de fyra övre och fyra undre monterings bultarna som håller fansen på plats. Dra båda fans där, och ställ dem åt sidan. Lossa de nedre slangklämmorna som fäster transmissionsledningar svalare på plats, och dra linjen bort av sina beslag. Fånga kylarvätska i droppskålen. Koppla kablarna som går till kylmediet sensor som är monterad i botten av radiatorn. Addera 3

bort övre värmeelementet fästen, genom att ta bort fästskruvarna med en 3/8-tums uttaget. Lyft konsolerna bort, och se till att gum isolatorerna är i bra form. Avlägsna spill slangen från kylaren halsen, och lyfta kylaren ut.
4

Ta kylvätska sensor och de två, mässing transmission slangkopplingar som måste återanvändas. Rengör tillbehören, och linda trådarna med en liten mängd Teflon tejp. Montera beslagen i den nya kylaren, och ombonad dem på plats med en skiftnyckel.
5

Installera den nya kylaren, genom att placera den i de nedre konsolerna. Montera monteringsflikarna till nedre gummi isolatorer, och kontrollera att den är inställd, säkert. Sätt tillbaka de övre fästena och skruva dem på plats.
6

Montera de nedre transmissionsledningar svalare på sina beslag och dra åt klämmorna. Montera den nedre kylarslangen, och säkra det på plats. Anslut kylmedel sensorn i kabelnätet, och installera de två fläktar en plugg i sina kontakter med de viktigaste sele. Montera den övre kylarslangen på plats och dra åt klämmorna.
7

Fyll kylaren med en 50-50 blandning av vatten och frostskyddsmedel. Pressa den övre och undre kylarslangar att ta bort så mycket luft som möjligt. Montera kylarlocket, och starta bilen. Låt den gå, tills fläktarna börjar slås på och av. Låt bilen svalna och tillsätt mer frostskyddsmedel för att se till att kylaren är full. Denna process rensar all instängd luft. Fortsätt denna process tills det inte finns något mer instängd luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60983.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.