Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Chevy Brake Rotor

Ändra en broms rotor är en enkel fordonsunderhåll jobb. Det tar bara lite mer arbete än att byta ett däck. Denna uppgift kan betala stora utdelningar, ett nytt, smidigt rotor kommer att eliminera onödigt slitage på bromsbeläggen och ger mjukare, säkrare bromsning. En gör-det-själv mekaniker kan känna sig trygga med att genomföra det här projektet genom att följa stegen nedan. Saker du behöver Sida 2 kilar (block för att förhindra att bilen rullar) katalog Domkraft
pallbockar
Däck järn
Skruvnyckelsats
uppsättning Allen skiftnycklar
Byte rotor
Visa fler instruktioner
1

Hitta nivå grund att arbeta. Placera en chock bakom vart och ett av de däck som är på den motsatta änden av det fordon på vilket du kommer att arbeta.
2

Ställ i nödbromsen, jack fordonet upp och fäst den genom att placera två pallbockar under axeln. Avlägsna muttrarna från hjulet, ta hjulet och däcket av och ställ åt sidan.
3

Öppna huven, lokalisera cylindern broms master och ta bort locket från bromsvätskebehållaren.
4

Leta bromsoket (se översta bilden). De flesta Chevy bromsok hålls på plats med 2 bultar med Allen huvuden. Chefen för bulten kommer att vända insidan, mot fordonets axel. Använd en insexnyckel och ta dessa skruvar bort. Ta bromsok genom att skjuta det från utanför rotorn och fäst den ur vägen.
5

Ta rotorn med ytterkanterna och dra den mot dig som visas i bilden ovan. Det kommer att glida av navet.
6

Skjut den nya rotorn på plats, vilket gör att den är på an mot navet. Sätt tillbaka bromsoket genom att skjuta det på plats på rotorn, rada upp uppsättningar hål för bultarna, och säkert fästa insexskruvar.
7

Montera däcket och hjulet på navet och rotorn och dra åt muttrarna till det åtdragningsmoment som anges av tillverkaren. Avlägsna domkraften och lägre fordonet.
8

Ta bort klossarna bakom däcken, sätt tillbaka locket på huvudcylindern, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57178.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.