Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fungerar en Choke Arbete på en Carter förgasare

Carter varumärke förgasare användes brett som originalutrustning av olika fordonstillverkare. Den genomtänkta och pålitlig drift av Carter förgasare ledde till deras användning på allt från tippflak till Corvetter. Förgasarna var även använts i militära tillämpningar under andra världskriget, för att hjälpa driva den robusta maskiner som behövs i det heroiska insats. Produktinnovationer fortsatte ända fram till bolagets undergång, då bränsleinsprutning borstad sådan teknik åt sidan. Från en-fat YF modeller finns på rak sex Mavericks, till plasten arbetsföra Thermoquads ovanpå big-block-Chryslers, choke funktioner är i stort sett identiska. Fjärilar

Choken bladet tjänar till att slutaren den luft som strömmar though halsen av förgasaren. Det plattliknande blad roterar på en axel som bisects bladytan. Bladet är vanligtvis rund som ett fat, och är ibland kallas en "butterfly" eftersom det verkar som vingar på vardera sidan av skaftet. Choken bladet kan vara mer avlång i formen, för att täcka både primära fat fyra fat förgasare. Dessa enheter är placerade på toppen av förgasaren halsen, där luftintaget initieras. Shuttering från etern, eller "kvävning" flödet är nödvändigt för kall motor startar.
Spring Times

Olika medel användes för att manipulera choke handlingarna av Carter förgasare, genom åren. En förarmanövrerade chokevajern var den vanligaste fram i bruk på tidigare förgasare, medan senare modeller användes en lindad termostatisk våren för att stänga choken bladet. Dessa fjädrar har typiskt belägen i en grund urtagning av insugningsröret. En förbindelsestång ansluten choken bladet till källan, som tvingade bladet mot det stängda läget när den är kall. Som insugningsröret var värmas av den fungerande motorn, skulle fjädern slappna av och öppna choken bladet. Förbättringar i material och konstruktioner tillät den termostatiska våren att vara inneslutna i ett hölje som tillåten justering för att kompensera för blekning fjäderspänning. Dessa fjädrar är direkt anslutna till choken bladet, och upphettades på distans, för ett snabbare svar. Varm luft från grenröret kunde plumbed in våren bostäder, men så småningom elvärme visade sig vara den metod som föredras.
The Missing Link

Att bara blockera inkommande luften av en förgasare skulle orsaka en motor för att stanna, och avsättningar görs för att övervinna denna tendens under choke applikationer. Rörelser choke bladet speglas av gasinmatningsskivorna i förgasarna. Koppling mellan choke bladet, eller våren, driver en stegad kam som tjänar till att öppna gasinmatningsskivorna något. Choken bladet stängs efter föraren pumparna gaspedalen, och stegade kammen håller gasspjället öppnas till en förutbestämd inställning. Den ökade motorvarvtalet hjälpmedel kall motor-funktion, och bidrar till uppvärmningen av delar och vätskor, att bevilja en rimlig nivå av prestanda vid uppstart.
Inner Circle

När choken är stängd, och gasinmatningsskivorna är glänt, drar motorn vakuum bränsle genom olika portar och kretsar i förgasaren halsen. Dessa munstycken och hamnar är normalt inte används när motorn går på tomgång. Men så länge som choke bladet hindrar luftflödet, drar den intensiva motorn vakuum extra bränsle genom dem in i förgasaren halsen. Ett venturirör placerad i halsen, eller trumma, på förgasaren syftar luftflödet över de uppmätta portarna för att öka bränsletillförseln till den kalla motorn. Som choke bladet öppnas, försvagar vakuumet i halsen passagen, och mindre bränsle dras in stegade cam frigörs gradvis när choke öppnas och motortomgång hastigheter, och förgasare bränsle leveransmetoder återgå till det normala.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62296.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.