Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakbroms Rotorer

Ta bort bakre rotorerna på de flesta alla fordon följer samma principer. Det kan finnas några små skillnader mellan märken och modeller, men de flesta avvikelser inträffar med bromsok platser och hur man komprimera bromsok kolvarna för ominstallation. Köp en reparationshandbok för din bil om du funderar på att utföra reparationer själv till fullo förstå det korrekta förfarandet. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Turkiet Baster
DOT-godkända bromsvätska
Hammer /Heavy gummiklubba
skruvmejsel
bungee rep hammare
Slide med rotor /trumma bort adaptern (i vissa program) katalog C-klämma eller bromsok kompression kit
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en nivå asfalterad eller betongyta . Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock framför en främre däck och öppna huven. Leta huvudcylindern och suga ut halva bromsvätska från behållaren med Turkiet baster. Ignorera, inte återanvända
3

Bryt muttrarna löst på bakdäcken med hjälp av brytjärn och en socket
4

Lift en bakre kvartal.. panel med domkraft och placera en pallbock i en trygg och säker plats för att stödja fordonet. Den bakre ramlisten om fordonet har en, rocker panel eller ens bakaxeln om fordonet har en vanligtvis bra lägen. Upprepa samma procedur för den andra sidan och lyfta bakaxeln.
5

Ta bort muttrarna och hjul.
6

bort bromsok bultarna med Ratchet och en uttag.
7

Bänd bromsok från rotorn med en skruvmejsel. I vissa applikationer är dynorna monterade på bromsok av klämmor, medan i andra dynorna kommer att förbli i bromsoket ankaret. I båda fallen kommer kolven av bromsok sannolikt behöva att komprimeras med en C-klämma eller en tjocklek kompression kit (som vrider kolven av bromsok inåt) och de avlägsnade dynorna.
8

Ta bort elektroderna från bromsok eller från bromsoket ankaret. Stöd bromsok till bilen med gummiband, och inte låta den dingla från broms slang.
9

bort bromsok ankarbultarna med Ratchet och en socket. Ta ankaret.
10

Ta bort eventuella rotor låsringar som kan vara placerad på lug dubbar. Dessa ringar kan kasseras och kräver inte att ersättas. Dessutom, notera om det finns några skruvar som finns i navet av rotorn som säkrar den till navet. Om så är fallet, ta bort dem med en skruvmejsel. Om inga ringar eller skruvar är närvarande, hoppa över detta steg.
11

ur rotorn. Detta kan inte vara så lätt som det låter. Vissa bakre rotorerna använda insidan av sina knutpunkter som en provisorisk trumma för en liten parkeringsbroms sko. I dessa fall kan rotorerna fångas på skon och kommer att kräva att tvingas av. En glidhammare och adapter skulle hjälpa i detta fall tillämpa lika mängder av uthållighet och försiktighet. För envist fastrostade på rotorer
12

, hamra dem om du byter rotorerna. Men om du inte vill ersätta dem, använda en tung gummiklubba så att du inte drabbas av skador på rotorn.
13

att byta proceduren omvänt. Om du komprimerade kolvarna i bromsoken måste du pumpa fotbromsen för att återställa hydraultryck till kolvarna innan körning. När du har pumpat på bromspedalen, kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern, och bara lägga ny DOT-godkänd bromsvätska anges för ditt fordon.
14

Vridmoment åt hjulmuttrarna hjulen med momentnyckel efter rätt moment specifikationerna för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57117.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.