Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter vänster navenhet på en 2005 4X4 Silverado

Den främre vänstra navenhet på en 2005 Chevrolet Silverado 4X4 är en sluten enhet som innehåller alla hjullager inuti. Dessa hubbar tenderar att slitas ut med tiden. När de gör det, har navet potential att ta upp, vilket kan orsaka en olycka. Innan detta sker, om du börjar märka en gnisslande ljud från mitten av hjulet, då är det bäst att ta bort och ersätta navet med en ny. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
J krok
skiftnyckel set
Replacement navenhet
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lyft framsidan av Silverado med domkraft och sätta pallbockar under ramen så de främre hjulen är upplyfta från marken. Sänk domkraften så att lastbilen hålls upp av läktaren. Ta bort de främre hjulen.
2

Unbolt framhjulen med däck järn och lägg dem åt sidan. Unbolt bromsoket på rotorn med Ratchet och skjuta den från ramen med j kroken. Skjut rotorn från navet.
3

unbolt hastighetssensorn från hjulnavet med en skiftnyckel. Skruva loss navet från baksidan av spindeln med en skiftnyckel. Dra den rakt ut från framaxeln med båda händerna.
4

Installera det nya navet på axeln och se räfflorna laguppställningen. Bolt den på plats med hjälp av en skiftnyckel. Bolt i hastighetssensorn samt. Sätt tillbaka rotorn och tjocklek på navet med spärrfunktion.
5

tillbaka hjulen med däck järn. Sänk lastbilen utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61181.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.