Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsarna på en 2001 Silverado

De skivbromsar på 2001 Chevy Silverado är utformade för att utföra inom de normer som fastställts av National Highway Traffic Safety Administration. För att säkerställa att bromsarna fungera korrekt, är regelbundet underhåll, korrekt användning och utbyte (vid behov) krävs. Byta bromsbelägg ger en möjlighet att inspektera och serva de andra integrerade delar av bromssystemet. Var noga med att återvända någon bromsvätska som drivs ut under ersättning processen. Saker du behöver
däck järn
Tire block
domkraft
pallbockar
Caliper
Rotor
Bromsbelägg
Bromskloss hållare
T-55 Torx socket
Ratchet
18-mm skiftnyckel
Brake Spray
bromsfett
ren handduk
Visa fler instruktioner
1

Parkera Silverado i ett område som gör att du kan tryggt arbeta på båda sidor om lastbilen. Detta område bör ligga på en relativt plan yta, bort från passerande trafik.
2

Lossa muttrarna på hjulen med däck järn. Placera däck block bakom till bakhjulen.
3

lyfta fordonet med en domkraft och placera pallbockar under ramen på lastbilen. Ta bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
4

bort bromsok bildspel bultar med T-55 Torx hylsa och spärrskaft. Bultarna är placerade vid vardera änden av bromsok på sidan av bromsoket närmast ramen hos lastbilen. Avlägsna bromsok från bromsbelägget hållaren och vila den på de övre bärarmarna
5

så att inte sätta spänning på bromsledningen.
6

bort bromsbeläggen från bromsbelägg hållaren. Bromsbeläggen sitta på en avsats i bromsbelägget hållare på vardera sidan av rotorn.
7

Koppla bort bromsledningen från bromsoket för hand. Placera droppskålen under navet för att fånga upp vätskan läcker från linjen.
8

Skruva bromsbelägget innehavaren bultar med en 18-mm skiftnyckel. Ta bort hållaren bromsbelägg från rotorn.
9

Drag av rotorn från hjulbultarna. Spraya rotorn med kedja smörjmedel för att bryta bindningen av rost fästa rotorn på navet av lastbilen.
10

Spray bromsrengöringsmedel på varje yta av den nya rotorn. Avlägsna renare och packning olja från ytan av rotorn med en ren handduk.
11

Placera en ny rotor på hjulskruvarna. Placera den nya hållaren bromsbelägg på rotorn. Skruva i hållaren bromsbelägg bultarna med 18-mm skiftnyckel.
12

Anslut bromsledningen till nya bromsok. Placera nya bromsbelägg i hålen i bromsen dynans hållare på vardera sidan av rotorn. Applicera ett tunt lager av bromsfett till de inre väggarna i tjocklek. Placera bromsok över bromsbeläggen i bromsbelägg hållaren och skruva i bromsok bildspel bultar med torx-nyckeln.
13

Byt hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Avlägsna domkraften och sänka lastbil till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.
14

Tryck på bromspedalen långsamt, håller i nedtryckt läge i 10 sekunder.
15

Lyft huven på Silverado och ta bort locket till huvudcylindern. Fyll huvudcylindern med bromsvätska tills nivån av vätska når "full line" av behållaren. Sätt på locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57713.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.