Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en MAF sensor på 1998 S-10 4.3 V6

Den luftmassemätaren på en 1998 Chevrolet S-10 är ansvarig för att berätta motorns dator hur mycket luft reser in i spjällhuset. Detta är en avgörande för korrekt drift av motorn, och om det misslyckas, då kan du få problem med motorn igång på rätt sätt. En ny luftmassemätare är dyrt men, så innan du köper en för att ersätta den gamla, kan du först testa den du har att se till att sensorn är faktiskt problemet. Saker du behöver
Multimeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Lokalisera Luftmassemätare luftflödet, vilket är på intaget slangen och har en elektrisk sele springa in i den. Dra bort kontakten från av sensorn. Placera dig så att sensorn är till vänster och selen behållaren är till höger. Det finns tre elektriska portar på pluggen. Från toppen till botten, kommer vi att hänvisa till dem som "B", "A" och "C" på botten.
2

Ställ din multimeter för att testa spänningen genom att vrida ratten på enheten till spänningen inställningen. Placera en sond från multimetern in i B-porten, och en i C-porten. Slå på tändningen, men starta inte motorn. Kontrollera att sensorn är att få samma spänning som batteriet fimpa - ca 11-14 volt. Om det inte är, då problemet kan vara till sensorns eller VCM.
3

Ställ din multimeter till frekvensen inställningen. Sätt en sond i B-porten, och en annan till A-porten. Starta motorn med nyckeln. Låt motorn värmas upp, sedan kontrollera att multimetern läser cirka 99 Hz.
4

Har din assistent långsamt rev motorn upp till maximalt varvtal, och titta på multimetern. Kontrollera att givaren stiger smidigt med ökningen av motorns varvtal, och se till multimeter läser 8.000 Hz. Om multimetern inte slår dessa siffror, då luftmassemätaren kan vara dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61200.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.