Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en Mitsubishi Galant

Du behöver inte betala upprörande arbetskostnader om du har några verktyg och en del mekaniska skicklighet. Ändra rotorer på din Mitsubishi Galant borde ta ungefär en timme av arbetskraft per rotor. Multiplicera det med två och lägg till priset av rotorerna och det är vad du kommer att betala för en mekaniker. Men om du få tag i verktygen, kan du göra jobbet själv i bekvämligheten av ditt eget uppfart eller garage. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet (s) katalog Stoppkloss
1/2 tums enhet bryta bar
1/2 tums enhet metrisk socket set (upp till 21 millimeter)
1/2 tum spärrnyckel
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
Tvingfäste
gummiband
Stor skruvmejsel
2 bultar 8 millimeter bredd av 1,25 millimeter delning
Skyddsglasögon
kulhammare
Smörjmedelsspray
1/2 tums enhet justerbar momentnyckel (rekommenderas) katalog Broms ren bespruta
butik trasa (er)
Visa fler instruktioner
hur man ändrar rotorer på en Mitsubishi Galant
1

Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste med Galant parkerad på en plan asfalterad yta att jobba på. Lyft huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med Turkiet baster. Kassera fluiden. Säkra huvudcylinder locket.
2

Bryt muttrarna löst på de två framhjulen med hjälp av brytjärn och en 21-millimeters uttag.
3

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken och lyft den främre delen av fordonet med domkraft. Placera pallbock under främre ram järnväg. Du kan lyfta en sida i taget om du vill eller båda sidorna om du har två pallbockar.
4

bort muttrarna och hjul.
5

Ta bort två bromsok slide bultarna med Ratchet och en socket. Bänd bromsok bort av dynorna och rotor med hjälp av skruvmejsel och stöd till ramen eller spiralfjädern använder bungee rep. Komprimera bromsok kolv med C-klämma och dra det långsamt.
6

Bänd kuddar från bromsok ankaret men placera dem på ett sätt där du kommer ihåg att byta ut dem till ankaret på exakt samma sätt de togs bort. Om du byter dynorna också, så du behöver inte oroa dig för det steget.
7

bort de två bromsok bron bultarna med Ratchet och en socket. Skruvarna ska vara tät och det kan bidra till att bryta loss dem med hjälp av brytjärn först och sedan byta till ratchet att påskynda förfarandet.
8

Spray de två bulthålen i navet ansikte rotorn med ett smörjmedel. Tråd i de två 8x1.25 millimeter bultar för hand tills de bottnar på navet. Dra åt var och en ett par varv med Ratchet och en socket och växla mellan de två bultarna tills rotorn lossnar från navet. I händelse av trådarna eller bultar remsor, sätta på skyddsglasögon och slå den pläterade fena på rotorn med en kulhammare att bryta fri från navet.
9

Spraya en ny rotor med brake clean spraya på framsidan och baksidan. Var liberal och rensa bort all den oljiga beläggningen på det. Denna beläggning är något rostskyddsmedel och bör avlägsnas grundligt. Torka av ytan på rotorn torrt med en trasa.
10

Placera rotorn tillbaka på navet och trä på en lug nut att hålla den plant mot navet. Byt bromsok ankare och bultar och dra åt ordentligt. Byt ut elektroderna och tjocklek och skärpa bromsok bildspel bultar. Byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna ordentligt och dra åt med den justerbara momentnyckel inställd på 80-foot pounds när Galant sänks till marken.
11

Upprepa steg fyra till 10 för den andra sidan. Pumpa pedalen när genom att återställa trycket till den komprimerade bromsok kolvarna. Kontrollera igen och lägga ny DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern och skruva på locket ordentligt. Avlägsna hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57130.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.