Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en Toyota 4runner

De bromsbelägg på en Toyota 4runner behöver bytas varje år. Vanligtvis är detta på grund av att dynmaterialet slipar ned till cirka 1/8 tum tjock. Vid denna tjocklek kommer dynorna har svårt att greppa bromsrotorn. När du märker en vibration eller "shimmy" i ratten vid inbromsning, kommer detta att vara en tydlig indikation på att bromsbeläggen på din 4Runner behöver förändras. Saker du behöver
Tire skiftnyckel
Jack
två pallbockar
Tvingfäste
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
gänglåsningsmedel
Brake Parts Cleaner Review
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen du kommer att arbeta på. Vrid muttrarna 40 grader moturs med ett däck skiftnyckel.
2

Lyft 4Runner från marken och placera den på pallbockar. Använd ordet jack för att lyfta upp de främre och bakre (om det behövs) jack poäng. På 4Runner, kommer dessa att vara den främre och bakre tvärbalk. Placera domkraften under främre och bakre svetsar nypa, och sänk 4Runner på läktaren.
3

Slutför bort muttrarna och dra hjulet från navet. Hjulen kan vara fast på det, men om du ger dem en bra kick i toppen eller botten, bör du kunna dra dem rätt off. C-klämman över
4

Slide bromskaliperenheten, vilket kommer att utsätta baksidan av utombordaren bromsklossen. Sätt skruv-änden av klämman mot den yttre dynan och den andra änden av klämman mot baksidan av rotorn. Dra åt klämman för att skjuta bromsok kolv tillbaka i bromsoket. Du kan inte se kolven på denna punkt, men du kommer att se en plats utvecklas mellan utombordaren pad och bromsok fästet. När kolven bottnar i tjocklek, sluta dra åt klämman.
5

bort bromsok Pinnbult och övre och nedre bultar. Stiftet bulten är den nedersta bulten på bromsoket. De bultar ansluter bromsok till hjulnavet.
6

Skjut bromsok från bromsskivan.
7

Öppna bromsok från botten och dra ut bromsen dynor. Sedan sätter de nya dynorna.
8

ihop bromsoket. Montering sker i omvänd demontering. Se till att när du drar åt skruvarna, sätta dig en klick gänglåsning på gängorna på alla bultar. Dra stiftet bulten till 23 lbs.-ft., och bultar till mellan 50 och 55 lbs.-ft. beroende på vilket år din 4Runner.
9

Spray oket och rotor ned med bromsdelar renare för att ta bort eventuella oljor från dina fingrar och smuts.
10

Sätt hjulen igen, sänk 4Runner till marken, och dra åt muttrarna till 100 lbs.-ft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57414.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.