Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan stoppa skivbromsar Från Squealing på en 2003 Dodge Caravan

De två vanligaste orsakerna till bromsarna skrikigt är slitna bromsbelägg och torr bromsok kolvarna. Båda skyldiga är relativt enkla att åtgärda. De 2003 Dodge Caravan är en högre bil än en bil, men ramen (eller chassi) är det av en sedanmodell. Vid stopp, innebär högre tyngdpunkt större påfrestningar på bromsklossarna. När bromsbeläggen är slitna till den grad att de behöver bytas, är de tunna metall Förslitningsindikator clips exponeras och kommer i kontakt med broms rotorer. Under bromsning, kan detta höras som ett skrapande eller gnisslande ljud. Vid körning, kommer exponerade slitagevarnare skrika som en påminnelse om att det är dags att få din bromsbelägg servas snart. Saker du behöver
däck järn
Tire block
Jack
Jack står
13 mm nyckel
10 mm skiftnyckel
bromsfett
Droppkar
Brake vätska
Stålborste
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Park Caravan i ett område som gör att du kan tryggt arbeta på båda sidor av van . Placera sändningen "parkera" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakhjulen.
2

Lossa muttrarna på hjulen med däck järn.
3

Sätt domkraften under ramen nära hjulen du tänker tjänsten. Lyft Caravan och placera pallbockar under ramen. Se till att det finns gott om utrymme mellan däcken och vägen.
4

bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
5

Ta bort de två bromsok bultar med 13 mm nyckel. Bultarna sitter på sidan av bromsok närmast ram Caravan.
6

Dra tjocklek av av bromsrotorn. Ta bromsbeläggen genom att skjuta dem från endera sidan av bromsok. Använd en platt skruvmejsel för att bända kuddar från bromsoket om de fastnat på sidorna av rost.
7

Öppna bromsledningen avluftningsventil med 10 mm nyckel. Den avluftningsventilen ligger nära den översta bromsok bult. Placera droppskålen under bromsen för att fånga läckande bromsvätska.
8

Placera C-klämman över bromsok kolvarna och yttervägg bromsok. Skruva Tvingfäste, tvingar kolvarna mot sidan av bromsoket. Fluid kommer att utvisas ur bromsoket genom avluftningsventilen och in droppskålen.
9

Applicera ett tunt lager bromsfett vid sidan av bromsok från där kolvarna fram med fingret.

10

Place de nya kuddar på sidorna av bromsoket. Placera bromsok med nya belägg på rotorn. Skruva i bromsok bultar med 13 mm nyckel. Stäng avluftningsventilen med 10 mm nyckel.
11

Sätt tillbaka hjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna.
12

Lyft Caravan med jack för att ta bort domkraften. Sänk van till marken och dra åt muttrarna med däck järn.
13

Tryck på bromspedalen tre gånger långsamt, hålla pedalen nere efter tredje depression. Upprepa processen tills pedalen svaret är normalt.
14

Lyft huven på Caravan. Ta av locket från huvudcylindern, beläget nära vindrutan på passagerarsidan i motorrummet. Fyll behållaren med DOT-3 bromsvätska tills vätskan når "full" linje. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57840.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.