Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Saturn 2000 Bakre trumbromsar

En bra tips när du byter bak trumbromsar på en 2000 Saturn är att ta bort både trummor och bara ta isär en sida i taget. Detta gör att du kan använda den andra sidan som en referens för att titta på och hjälpa dig att byta ut alla komponenter tillbaka i position korrekt. Ett annat bra tips är när du först ta bort håll fjädrar och skadereglerare och sådant, lägger du ner dem på marken eller ur vägen, men inför samma sätt som de togs bort. Detta kommer att påminna dig hur komponenterna togs bort och bör ersättas på samma sätt. Det finns en massa små delar i bak trumbromsar på en 2000 Saturn och det är naturligtvis viktigt att ersätta dem korrekt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Stoppkloss
1/2 tums enhet bryta bar
1/2 tum spärrnyckel
1/2 tums enhet Hylsnyckelsats
1/2 tums enhet justerbar momentnyckel
Hammer
Bromsbackar hållarfjäder Tool Review Bromsfjäder tänger
Brake clean spraya
Silikon baserade broms smörjmedel
Vårens nya grepp ner hårdvara kit (rekommenderas) katalog Shop rag (er)
Visa fler instruktioner
Hur Byt Saturn 2000 Bakre trumbromsar
1

Park 2000 Saturn på en nivå belagd eller betongyta.
2

Placera ett hjul chock framför ett av framdäcken.
3

Bryt muttrarna löst på både bak däck med bryta bar och en socket.
4

Lyft ena bakre sidostycke med domkraft och placera en pallbock under bakre rocker panel. Upprepa detta steg för den andra sidan för att lyfta bakaxeln.
5

bort klackarna muttrar och hjul.
6

bort de bakre trummorna. Om de är envist rusted till navet, bör en rask strejk med en hammare på navet på trumman göra susen. Vrid trumman 1/4 varv och slå till igen om det behövs.
7

Ta bort den nedre returfjädern och skaderegleraren våren med hjälp av tång bromsfjäder. Det rekommenderas att lägga dessa fjädrar ner inför hur de togs bort. Om du byter fjädrar och hårdvara med en ny uppsättning (rekommenderas) hittar ersättare våren i hårdvaran satsen och lägg den bredvid den ursprungliga hårdvaran tills det är dags att byta ut dem.
8 < p> Ta bort den inre skon (mot framsidan av bilen) med bromsskon låsfjädern verktyg. Du måste placera en fast finger på huvudet av lastrummet ner stiftet på fästplattan medan placera verktyget på fästkopp och våren och vrida något tills spåret i koppen ställer upp med den platta spetsen av nedhållaren pin.
9

Avlägsna justeranordning och spaken från toppen. Återigen, lägg ner det på samma sätt som det togs bort.
10

Ta bort den inre skon från den övre returfjädern genom att vrida den inåt och låsa kroken från hålet i skon. Matcha skon upp till sitt nya ersättare. Haka den andra änden av den övre returfjädern från utombordaren skon och fastställa respektive.
11

Ta bort den yttre skon genom att trycka på håll ned tappen och komprimera spärrfjädern och kopp på samma sätt .
12

Lossa kabeln parkeringsbromsen från slutet av spaken på utombordaren skon. Ta skon, spaken, och handbromsen kabel våren.
13

Ta bort låsringen och vågbricka och spaken från skon.
14

Återgå till justeranordning. Ta isär den och rengör den med broms ren spruta. Smörj gängorna på justerskruven med silikon bromsen smörjmedel och se stjärnan hjulet går fritt. Sätt ihop själv justeranordning.
15

Leta upp de 6 kontaktpunkter på fästplattan var skon lägenheterna kommer i kontakt med det. Det finns tre per sko per sida på fästplattan. Torka fläckarna rengöra och applicera ett skikt av silikon bromsen smörjmedel till dessa kontaktpunkter.
16

Sätt spaken till den nya utombordare skon och ersätta vågbricka och låsringen.

17

Montera utombordaren skon till fästplattan med lastrummet ner tappen, spärrfjädern och cup med bromsback spärrfjädern verktyg. Det är knepigt, men uthållighet kommer att löna sig.
18

Installera inombords skon till fästplattan på samma sätt.
19

Dra tillbaka inombords skon nog att infoga justeranordning och spak. Manipulera inombords skon tillbaka i position för hand för att hålla justeranordning på plats.
20

Installera de nya (eller gamla) returfjädrarna och skaderegleraren våren. Flytta till andra sidan och upprepa bort och ersätta förfarandet för skor och hårdvara.
21

Spray den nya trumman (s) med broms ren spray och torka den ren med en trasa.

22

Applicera den nya trumman över skorna. Du kan behöva manipulera båda skorna igen. Om trumman inte passar, vrid star-hjulet för justeraren i tillräckligt långt tills den gör. Du vill ha en perfekt passform för trumman under skorna, men du vill inte behöva tvinga trumma på. Om trumman sitter för löst på skorna, vrid star-hjulet utåt för att förlänga skorna från varandra och ombonad passform skorna till trumman. Du kanske måste prova flera gånger tills du har uppnått en perfekt passform för trumman, men aldrig tvinga den på.
23

Byt hjulen och muttrarna och dra åt muttrarna så hårt du kan med hjulen förhöjd med Ratchet och en socket.
24

Sänk Saturnus och dra åt muttrarna i ett alternativt mode med hjälp av justerbara momentnyckel (inställd på 100 foot pounds) och en respektive sockel .
25

Lyft och släpp handtaget parkeringsbromsen ungefär 20 gånger eller så för att justera de bakre skor till trummorna. Avlägsna hjulkloss och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57116.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.