Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installera nya broms rotorer

Omedelbar underhåll behövs på alla fordon som har svårt att stoppa. En bils bromssystem är komplext och bygger på hundratals olika delar ordentligt stoppa fordon i rörelse. Skivbromsar fungerar när en kolv pressar ihop bromsbelägg runt en rotation skivbromsrotorn. Rotorer som har blivit slitna, skeva eller skadade av bromsbelägg och bromsok måste bytas. Du kan åtgärda problemet med några vanliga verktyg du har hemma och den nya delen. Saker du behöver
Ersättningsbromsbelägg rotorFloor jackAllen wrenchHammerBrake renare
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en hård, plan yta. Höj fordonet och placera vikt över en pallbock som är placerad under den bärande stommen. Sänk bil eller lastbil på stödbenet tills det bär fordonets vikt och domkraften kan tas bort. Det är bättre att lyfta och stödja den främre och bakre jämnt när du vill installera nya broms rotorer så att lasten är jämnt stöd. Lyft fram, bak eller båda tillsammans så att du kan ta bort hjul och däck för att exponera bromsoken och rotorer.
2

in en insexnyckel i en av fästbultarna som håller bromsoket till bromsok monteringsplatta. Först bryta sig loss båda bultarna innan du tar bort en i taget helt. Detta avlastar trycket på en av bultarna när den andra tas ur. Spraya bultarna med broms renare och använd en borste för att ta bort skräp som kan ha byggts upp runt huvudet eller axeln av bultarna. Addera 3

Fatta bromsok med båda händerna och skjut bromsok från hjulet i en uppåtgående rörelse. Ibland en ände av bromsok kommer lätt glider av men den andra har ett fastare grepp på rotorn, helt enkelt vicka bromsok fram och tillbaka tills den snäva sidan kommer fri av rotorn. Ställ in bromsok bort mot mitten av bilen. Håll bromsledningarna borta från arbetsområdet för att hindra dem från att klippas eller skadas.
4

Knacka på baksidan av rotorn mot dig själv. Start klockan 1 och arbeta runt rotorn tills du knacka tillbaka på platsen du startade. Vissa rotorerna fastnar på axeln med smuts eller rost som håller dem från att frigöras. Det finns ingenting som håller rotorn från att komma av efter tjockleken har avlägsnats. Fortsätt att knacka och arbetar rotorn fri tills den glider bort hjulskruvarna och kan ersättas av en ny.
5

Rengör rotor sätet. Ta bort allt skräp och oxidation som har byggt upp och som kan hindra rotorn från sittplatser jämnt. Använd broms renare och en borste för att få axeln redo för en ny rotor.
6

Rikta in hålen i rotorn med axeln hjulbultarna och skjut in rotorn på plats. Skjut bromsok över rotorn och säkra den. Testa bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57096.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.