Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en Hyundai Accent

Sedan dess debut på den amerikanska marknaden 1995, har Hyundai Accent stadigt etablerat sig som en solid aktör inom den billiga subcompact klassen. Modellen design har stadigt förbättrats, inklusive viktiga uppdateringar för 2000 och 2006 års modell. Liksom många billiga bilar, gör Accent använder trumbromsar på bakhjulen. Accent ägare kan spara pengar genom att lära sig att serva de bakre bromsarna själva. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Mallet
Skruvmejslar
Tänger
bromsfett
Brake cleaner bespruta
Catch panorera
Rags
Stålborste
Bromstrumma mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och blockera framhjulen att förhindra oavsiktlig fordonets rörelse. Koppla inte parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en klack skiftnyckel. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och ställ den säkert på pallbockar. Ta bort båda bakhjulen.
2

Avlägsna trumman fästskruv och ta sedan bort bromstrumman. Det är en bra idé att ta bort trummor från båda bakhjulen, så att den hopsatta bromsen kan användas som en visuell referens för bromsen som servas. Om trumman är svåra att ta bort, knacka den yttre ytan av trumman med en hammare för att lossa den. Slå inte på kanten av trumman.
3

bort den övre returfjädern genom att greppa ena änden av fjädern med en tång och haka av den från broms skon. Upprepa för den andra änden av fjädern. Ta bort fjädern justerdonsarmen på samma sätt.
4

Lossa kabeln parkeringsbromsen från manöverspaken. Ta bort den nedre returfjädern genom att haka i ändarna och ta bort montering inställningsratten från mellan bromsbackarna.
5

Rotera nedhållaren stiftet och koppen bricka på varje bromsback med tång. Passa in skårorna i koppen brickan med de små flikarna på håll fingret och ta bort brickan och nedhållarfjäder. Skjut håll stift ut genom fästplattan och ta bort bromsen skon.
6

Mät bromsbacksbelägg tjocklek med en fint graderad linjal och om mindre än 0,04 av en tum, byt skorna.
7

Mät bromstrumman innerdiameter i flera riktningar med en bromstrumma mikrometer. Diametern bör vara lika i alla riktningar, vilket indikerar att trumman är rund. Trumman bör bytas om diametern är större än 8.04 inches på 2006 och senare års modell, 7,87 inches på 2000-2005 årsmodeller eller 7.09 tum på 1999 och tidigare årsmodeller. Också byta trumman om den inre ytan har några djupa skåror, glaserade fläckar eller sprickor. Minor trumma skador kan korrigeras genom att trumman bearbetas vid en broms butik eller auto-delar leverans butik.
8

Rengör alla delar med broms rengöring vätska. Ta bort envis smuts och avlagringar genom att arbeta med trasor eller en liten stålborste. Fånga några rengöringsvätska droppar i en långpanna och kassera i enlighet med lokala föreskrifter. Ta isär aggregatet inställningsratten genom att dra ut tryckstången änden och skruva loss halvorna malteserhjulet. Rengör noggrant med broms rengöring vätska. Smörj gängorna inställningsratten och tryckstången honänden med bromsfett innan återmontering delarna. Applicera bromsfett till kontaktpunkterna där bromsskorna röra fästplattan och kolven ansiktet. Också bromsa fett på pivot punkter vid de hold-down stiften, manöverspaken och justerdonsarmen.
9

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Se till hjulet på motsatt sida som en guide. Pumpa bromsarna några gånger för att ställa in självjusterande mekanism. Upprepa proceduren på motsatt hjulet. Byt hjulen, sänk bilen. Testa bromsarna innan du kör bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58379.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.