Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktioner för ändring Mercedes C240 ​​Stötar & Struts

Om din Mercedes C240 ​​studsar eller flyter ganska lite när du kör, kan dina stötar eller stöttor har förlorat inre tryck och har slutat dämpa svängningar av bilens kropp. Om bilen studsar mer än tre gånger när du trycker ned kraftigt på hörnet av stötfångaren och omedelbart släppa det, du kommer att behöva byta stötar eller stöttor. Stagen, eller MacPherson fjäderben, är placerade på framsidan och stötar, eller stötdämpare, är i baksätet. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
Lug Ratchet skiftnyckel Mössor och förlängningar
13 mm, 14 mm, 16 mm, 17 mm och 19 mm hylsor och skiftnycklar
Fjäderkompressor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner Review bort och ersätt bakre stötdämparna
1

Placera domkraften under ena sidan av bilen och lyft den tills den bakre hjulet går fritt från marken. Placera en pallbock under ramen nära jack och försiktigt sänka bilen på den. Dra jack ut från under sidan av bilen.
2

Placera stoppklossar under motsatt framhjulet, framför och bakom. Öppna bagageluckan.
3

Placera domkraften under bakaxeln medlem och hiss, tar upp en del av utbyggnaden av den bakre stötdämparen.
4

Dra det inre mattan i de främre hörnen, exponera bultarna på topparna av stötdämparna. Ta bort muttrarna på toppen av stötdämpare genom att vrida dem motsols, med 13 mm eller 14 mm hylsa.
5

Verifiera rätt storlek på bult och mutter på undersidan av stötdämparen (17 mm och 19 mm) och ta bort dem, vrida moturs. Sänk bakaxeln medlem försiktigt tills den övre delen av stötdämparen rensar monteringshålet. Lyft chocken ut ur det undre fästet.
6

in undersidan av chocken i botten shock mount. Sätt i bulten och börja muttern på nedre fästet. Före insättning den övre delen av chocken, måste du placera bussningen och hållaren över chocken stången.
7

Lyft bakaxeln medlem och styr chocken staven i övre monteringshål . Placera bussningen och hållaren över chocken stången och starta kvarhållande muttern. Dra de nedre bultarna till ca 40 och 50 foot-pounds av vridmoment.
8

Avlägsna domkraften från baksidan av bilen och skjut den under sidan. Lyft bilen av stödbenet, avlägsna den och sänk bilen till marken.
9

Dra den övre chock muttern till 40 till 50 foot-pounds. Om det finns, köra låsmuttern ner och vridmoment det till 40 till 50 foot-pounds också.
10

Upprepa denna process på andra sidan. Byt ut mattan bålen interiör när jobbet är klart.
Bort och ersätta Fram MacPherson fjäderben
11

Placera stoppklossar framför och bakom en av de bakre hjulen. Lossa främre muttrarna med rörtång tills de är tät. Placera domkraften under främre ramen tvärbalk och lyft den främre änden tills framhjulen rensa marken. Dra jack ut. Öppna huven.
12

Placera domkraften under främre tvärbalk till varje sida av jack pad och sänk försiktigt ned bilen på dem. Ta bort muttrarna och framhjulen och sätta hjulen åt sidan.
13

Verifiera storleken på de tre eller fyra skruvar på staget locket och ta bort dem genom att vrida dem moturs. Gör detta på både förar-och passagerarsidan.
14

Kontrollera att rätt storlek skiftnyckel och uttag för de två bultarna nedre staget och ta bort dem genom att vrida dem moturs.
15

Ta tag i staget ordentligt och dra ner och tryck inåt för att frigöra den från stötar tornet och botten klämma. Ställ staget åt sidan.
16

Upprepa föregående process på andra sidan.
17

Placera klämman strut våren på översta och understa spolar våren. Med rätt storlek skiftnyckel, komprimera fjädern så mycket du kan.
18

Kontrollera storleken på den övre strut muttern och ta bort den genom att vrida den moturs. Du kan behöva använda 13 mm nyckel för att hålla staget stången
19

Lyft strut locket från strut spolaggregatet och dra staget ut ur spolen.
20

in den nya fjäderben genom spolen och plats staget lock över toppen. Fäst locket till staget med den medföljande övre strut mutter. Återigen, kan du behöva använda 13 mm nyckel för att ge tillräckligt vridmoment för att ordentligt fästa staget locket till staget.
21

Placera staget under fender och lyft den på plats, passa in hål på fjäderben med dubbar på strut Cap. Placera de tre eller fyra muttrarna som håller staget locket till tornet på fjäderben cap dubbar och köra ner dem medurs till fingrarna. Du kommer att behöva för att hålla staget på plats tills nötterna är installerade.
22

Twist staget att rada upp det med den nedre fästet på styrspindeln och sätter de två skruvarna i sina hål. Om någon av de stora brickorna har hålet off-center, se till att byta ut det exakt som det kom ut, eftersom detta justerar vinkeln anpassningen camber.
23

Vridmoment botten strut muttern till 50 till 60 foot-pounds av vridmoment. Dra åt muttrarna fjäderben till 40 foot-pounds. Byt ut hjulet. Montera muttrarna för hand.
24

Upprepa föregående process på andra sidan. Placera domkraften under främre tvärbalk och lyfta bilen från domkraften. Avlägsna domkraften och lägre bilen tills hjulen har kontakt med marken. Dra åt muttrarna med 75 P80 mul-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61261.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.