Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av bilen bromsar

Automotive bromsar är grupperade i tre grundläggande kategorier: skivbromsar, trumbromsar och bromsar parkeringsplatser. Skivbromsar använda ett par kuddar som klämma mot plan rötor eller skiva, medan trumbromsar använder bromsbackar som expanderar mot insidan av en cylindrisk trumma. Dessa bromstyper är både hydrauliska system som syftar till att omvandla den drivkraft av ett fordon i rörelse till värme och bromsa vehicle.Parking bromsarna fungerar mekaniskt och använd statisk friktion att hålla en parkerad bil på plats. Disc Brake Funktion
p Det finns två typer av skivbromssystemet i bruk idag. De kan identifieras genom sin tjocklek kolvläge. Den flytande caliper skivbromssystem kan identifieras genom bromsok kolv (er) som ligger i endast en sida av bromskaliperenheten

. När bromsarna ansätts av föraren, är insidan pad tvingas mot rotorn. När kraften ökar, skjuter insidan dynan mot rotorn och tvingar oket att glida på sina glidpinnarna och dra den yttre dynan mot rotorn. Detta är den vanligaste bromsok design som används idag.

Den fasta bromsok skivbromssystemet identifieras genom dess många kolvar, med samma antal kolvar på varje sida av bromsoket. I detta system, eftersom bromsarna ansätts, är den kraft som tillämpas lika på båda sidor om rotorn ytan. Denna klämkraft är vad stoppar fordonet. Addera Trumbroms Funktion

trumbromsar Det finns också två typer. Den typ av trumman bromssystemet identifieras genom positionen för den själv justeraren eller stjärnhjul. När denna justering är placerad på den nedre delen av skon och blir anslutningspunkten mellan skorna

, detta är en servo trumma bromssystemet. På detta system, är den nedre delen av skorna förbundna genom en justeringsanordning och våren, och den övre delen är åtskilda av ett ankare stift bult till fästplattan. När bromsarna ansätts, sprider hjulcylinder skorna mot den roterande trumman. När kontakten är sluten, är skons naturliga tendens att rotera med trumman. Som den primära skon försöker att rotera, är den kraft av att rotation överförs till den sekundära skon genom justeringsanordningen mellan dem. Den sekundära sko tänkt att följa rotationen av trumman också, men stoppas av fästbulten på toppen av den bakre plattan. Eftersom det inte kan rotera, blir det fastnat mot trummans yta. Detta är anledningen till den sekundära skon är alltid större då den primära, eftersom den sekundära skon tillämpar alla styrka och bär snabbare.

I en icke-servosystem, är ankaret belägen vid botten av fästplattan . Istället för att vara en runda stift, det är en platt, kil-formad platta. På toppen av den bakre plattan, finner vi justeraren precis under hjulcylinder. Eftersom du bromsar, återigen skorna försöker följa trummans rotation. Men på detta system, träffar ledande skon den kilformade förankringsplattan och tvingas ned kilen in i trumman. Den bakre sko stoppas av hjulcylinder, applicerar dess kraft in i och genom hjulcylinder fortsätter in i toppen av den ledande sko. Skorna i detta system är samma storlek, och ojämnt slitage är vanligt på den ledande sko, eftersom den gäller alla bromskraften framöver.
Parkeringsbromsfunktion

Parkering bromssystem är mekaniska bromsarna används för att hålla ett fordon när det är parkerat. De har tre grundläggande mönster.

Konventionell utformning trumbroms, arbetar inom den grundläggande trumbroms och kabel inkopplad. När spaken eller pedal är inställd, drar kabeln en hävarm ansluten till en bromsback. Ett plattjärn förbinder spaken och de sekundära krafter sko båda skorna mot trumman ger trycket att hålla fordonet.

Ställdonet bromsok, är skivbromssystem även kabel inkopplad. När parkeringsbromsen är ansatt, drar kabeln en spak kopplad till ställdonet i bromsoket. Detta roterar en mask skruv i tjocklek och bromsok kolv, och det faktiskt "unscrews," tvingar kolven och dynan i rotorn. Detta ger den nödvändiga kraften för att hålla fordonet.

Slutliga systemet kallas trumma-in-hatt och används på vissa skivbromssystem. Insidan av rotorn, som kallas hatt, är maskinbearbetad på samma sätt en bromstrumma är. En liten uppsättning av extra skor är fäst vid stödplattan, och rotorn får glida på plats över dem. När parkeringsbromsen är ansatt, drar kabeln en hävarm ansluten till ställdonet. Detta sprider skorna och ger den nödvändiga friktionen för att hålla fordonet.
Slutsats
p Det finns flera typer av bromssystem som används idag. Din bil kommer att använda någon eller en kombination av dessa att utföra sina uppgifter.
.

.
.

.
.

.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57303.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.