Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar broms rotorer för en 1990 Acura Legend

Precis som du måste ta hand om dina bromsar på Acura Legend, måste du hålla ett öga på dina rotorer samt. Dina rotorer är lika viktigt för den totala säkerheten för ditt fordon när bromsbeläggen är. Om de bär för tunn, eller skadas eftersom bromsbeläggen bar lite längre än de borde ha, skapar det kaos på rotorerna. Rotorerna tenderar att bli varm och blir ineffektiv. Du skulle vanligtvis ändra rotorerna samtidigt som du skulle bromsbeläggen, men det kan komma en tid kanske du bara behöver byta rotorer av någon anledning. Det tar inte mycket lång, och någon utan erfarenhet kan göra varje hjul i ca 40 minuter. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
Penetrerande olja
Gummiklubba
Buntband
Metric
Hylsnyckelsats
Visa mer instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom de bakre däcken på bilen och palla upp den med bilen uttaget. Placera en pallbock under bilen för extra säkerhet och lyfta upp det till bilen ram.
2

Ta av hjulet att du börjar med att använda rörtång för att ta bort muttrarna. Ta bort fästbultarna från bromsoket med hjälp av ett Ratchet och uttag. Säkra bromsok till staget med en tråd däck. Inte bara låta den hänga eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Lossa skruvarna på rotorn till hjulnavet med en insex och spärrskaft. Om det finns korrosion runt skruvarna, använda inträngande olja och låt den suga in i gängorna. Drag av rotorn från i hjulnavet. Om rotorn inte lossnar lätt, använd gummiklubba för att slå den tills den kommer fri.
4

Placera den nya rotorn på navet och montera fästskruvarna med hjälp av insex och spärrskaft. Placera bromsok tillbaka på hjulet montering och dra åt fästbultarna med hylsa och spärrskaft. Byt hjul på bilen och ta bort stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken och upprepa processen på nästa hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58466.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.