Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Thermoquad Förgasare

Att arbeta på en äldre bil som har en thermoquad förgasare installerad kan vara en utmanande uppgift. Denna förgasare har fyra fat med två olika hål. Skillnaden mellan den thermoquad förgasare och andra liknande förgasare är de olika flänspackningar. Ombyggnad av thermoquad är ett kostnadseffektivt sätt att byta ut den komponent, men du måste ha mekanisk fallenhet för att utföra den här ombyggnaden. Det kräver byte av tätningar, packningar och andra bärbara komponenter i thermoquad. Du hittar den här förgasaren monterad på en hel del äldre Chrysler-modeller, samt några äldre Ford-modeller, t.ex. 1974 Lincoln. Saker du behöver
Thermoquad förgasare kit
Thermoquad förgasare manuell
Mask
Goggles
tandborste
Förgasare renare
Skruvmejselsats
Plier set, inklusive låsringen tång
Wrench set
Visa fler instruktioner
1

Ställ förgasaren på ett plant bord med mycket arbetsutrymme. Sätt på dig skyddsglasögon och ansiktsmask innan demonterar thermoquad.
2

Riv ner förgasaren. Avlägsna accelerator pump genom att ta bort skruvarna och låsringen. Lossa skruvarna och dra bort locket. Ta bort choke och choke kopplingar. Greppa gummitätningarna med ett par nål-tång och dra försiktigt för att ta bort dem från deras sittställning. Dra varje packning innan du tar bort den nästa förgasare delen.
3

Ställ dessa komponenter åt sidan och i samma ordning som du isär delarna. Använd förgasaren diagrammet som kom med manualen som en guide. Markera varje del med en penna för att påminna dig själv vilka delar du redan har tagit bort.
4

Rengör varje del med förgasare renare och tandborste genom att spraya delarna, en i taget, som du tar bort dem från thermoquad förgasaren. Torka bort överflödig förgasare renare med en trasa. Efter demontering av förgasaren, grundligt rengöra kroppen av thermoquad genom sprayning av komponent med förgasaren renare och skrubba det med tandborsten. Torka bort det eller låta det torka innan återmontering.
5

Ställ thermoquad kroppen på bordet. Smörj tätningen med tätningsföreningen som medföljde Ombyggnadssatsen. Tryck nedåt på packningen tills den sitter ordentligt. Ställ in nästa komponent på plats och dra åt ställskruvarna. Skjut eventuella gummitätningar på plats med fingrarna. Fortsätt att sätta ihop thermoquad förgasaren i motsatt ordning du isär komponenten.
6

Byt varje del som kom med Ombyggnadssatsen, även om du tror att den gamla delen är fortfarande i gott skick. Bocka av varje del med en penna på förgasaren diagrammet som du installerar varje bit. Om du går vilse under din ihop, kolla förgasaren diagrammet för att se vilken del du installerade senast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62268.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.