Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort 10-Bolt bakaxellagringar

Den 10-bult bakaxel som tillverkas av General Motors är en populär bakre ände och finns under många olika fordon, inklusive Chevrolet Silverado, Camaro och andra. Denna bakre ände har lager som hjälper drivaxel rotera. Om lagren slits ut, då de kommer att behöva bytas ut. Annars skulle den bakre änden låsa upp och du kan ha otaliga problem. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
glidhammare med drivaxel bär fastsättning
J -hook
dräneringskärlet
Seal avdragare
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och sätta stoppklossar runt framhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet genom axeln med domkraften och sätta jack står under axeln. Ta av bakhjulen med ett däck järn.
2

Unbolt bakre bromsok från bakaxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng tjocklek av det inre stänkskärm väl eller den bakre delen av ramen med J-kroken. Skjut rotorn off av axeln.
3

Sätt dräneringstråget under differential locket på axeln. Unbolt bakre differential luckan från axeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra bort locket och låt det rinna differentiell oljan i stekpannan.
4

Ta drevet bultskaftet lås i mitten av den bakre änden med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra pinjongaxeln ur insidan av den bakre änden för hand.
5

Tryck på axelns axeln i den bakre änden för att släppa ut den C-klämman som håller axeln till de bakre kugghjulen. Skjut axeltappen ur den bakre änden med båda händerna. Bänd ut tätningen vid änden av axeln med tätningen avdragare.
6

Installera glidhammare med drivaxel lager infästning i axeln. Dra ut lagren från axeln bostäder med glidhammare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61465.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.