Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 2000 Dodge Caravan

Byt bromsarna på 2000 Dodge Caravan så ofta som bruksanvisningen råd, baserade på antalet miles du kör och vilken typ av körning du gör. Om du inte ändrar dina bromsar regelbundet, kommer de att låta dig veta att de måste ändras genom att avge ett öronbedövande, fingernaglar-run-down-the-tavlan skrika. Saker du behöver
4 träkilar
rörtång
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Skiftnyckel
C-klämman (tillval) katalog Flathead skruvmejsel
Ny bromsbelägg
Silikonfett
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Sätt två kilar av trä framför dina framhjul och två bakom dem.
2

Placera domkraften under bakre ramen på bilen och lyft upp tills hjulen är upplyfta från marken. Skjut de två pallbockar under bilen rakt under axlarna, en bredvid varje hjul. Använd domkraften för att sänka bilen på två pallbockar.
3

Lossa muttrarna med klack skiftnyckel och ta bort muttrarna och de två hjul bak.

4

leta efter två skruvar som är knutna till bromsoket. Ta dem med skiftnyckeln. Lyft upp bromsok och ställ den på axeln, se till att inte låta det falla och bryta.
5

Komprimera bromsbeläggen som, i sin tur, kommer att komprimera den underliggande kolven. Om de inte kommer ur fläcken, använd en C-klämma för att komprimera dem.
6

Öppna fjäderklämmorna genom att bända med en skruvmejsel och ta bort dynorna. Och om dynorna har fastnat du kan bända bort dem med skruvmejseln också.
7

Gnid lite silikonfett på baksidan av varje ny dyna och sätta elektroderna i rätt position. Sätt fjäderklämmorna tillbaka på plats för att hålla elektroderna på plats.
8

Sätt bromsok tillbaka på plats och dra åt skruvarna.
9

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Lyft upp bilen lite med domkraften och ta bort domkraften. Sänk Dodge hela vägen till marken. Dra åt muttrarna.
10

Lyft upp huven och leta efter huvudcylindern s bromsvätska behållare på förarsidan av bilen, närmast föraren. Toppa bromsvätskan, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58223.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.