Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Olja Pan Removal på en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee var i produktion från 1984 till 2001. De primära motorerna genom livslängden på Jeep Cherokee var 2,5 liters 4-cylindrig och 4,0 liters rak 6-cylindrig. Det var också en 2,1 liters turbo diesel tillverkad av Renault Car Company. Oljetråget bort oavsett motorns storlek är fysiskt identiska. De enda faktorer som ändrar bland motorerna är storleken av oljetråget och antalet bultar som håller fast oljetråget. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats med 9-tums förlängning
2-tons domkraft eller större kapacitet Sida 2 pallbockar Sida 2 fordonsramper (ersätter jack och jack står om tillgängligt) katalog 3-liters eller större dräneringskärlet
Små spett eller platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft framsidan av Cherokee , med användning av en två-tons-uttaget. Placera domkraften under främre nedre länkarmarna på 4X2 modellen eller enligt de yttersta ändarna på axeln bostäder på 4X4 modellen. Använda fordonsramper att lyfta fordonets front kommer att eliminera behovet av en domkraft eller pallbockar.
2

Ställ en 3-liters eller större tråget under baksidan av oljetråget.

3

Demontera skruvarna oljetråget bakifrån och framåt, med en 3/8-tums enhet ratchet, uttag och en 9-tums förlängning. Använda en förlängning mellan Ratchet och uttag kommer att underlätta rotation av bultarna Oljetråg, när du tar bort dem.
4

Bänd baksidan av oljetråget nedåt från motorn, när du har tagit bort den bultar fram till mitten av pannan. Använd en liten pry bar, eller platt skruvmejsel för detta steg. Breaking oljetråget bort från motorn i bakre kommer direkt att falla olja i avloppet pan, och bort från dig.
5

bort de återstående bultarna oljetråget med en 3/8-tums ratchet, uttaget och förlängningen. Se till att du flyttar oljetråget fram emot att fånga oljan som faller från sidorna och framsidan av pannan.
6

Bänd oljetråget helt borta från motorn med ett litet spett eller platt skruvmejsel . Ta bort oljetråget genom att sänka den neråt och skjuta tillbaka mot den bakre delen av bilen. Ta bort pannan på detta sätt kommer att se till att du rensar den främre styrning och fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60922.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.