Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man återställer Check Engine Light på en 2008 Toyota Tundra

Du kan återställa ljuset kontrollera motorn på 2008 Toyota Tundra bara använda ett OBD II Scan Tool. Detta verktyg kan köpas från din lokala bildelar återförsäljare. Den Tundra är utrustad med en On-Board Diagnostic Second Edition dator som övervakar alla de elektriska och mekaniska funktioner i fordonet. Diagnostiska felkoder (DTC) sänds från sensorer placerade i hela Tundra till OBD II dator när de upptäcker ett problem i en av bilens system. Saker du behöver
OBD II Scan Tool Review Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta diagnoslänkmoden kontakt (DLC) på förarens instrumentbräda ovanför rattstången. Du vet att du har hittat rätt port genom att undersöka storleken och formen på den och jämföra den med den storlek och form på OBD II Scan Tool är sammanbindande kabel. Det bör vara trapetsformad. Anslut OBD II Scan verktyg i den diagnostiska länken kontakt (DLC) i Tundra
2

. Tvinga inte verktyget i porten eftersom detta kunde böja stiften inuti.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "på" läge. Låt inte motorn startar, dock. Den "on" läge tänds de elektriska systemen i fordonet och befogenheter på OBD Scan Tool.
4

Titta på OBD II Scan Tool skärm. Använd piltangenterna för att bläddra till "radera koden" eller "reset"-kommandot. Tryck "Välj" eller "enter" för att välja radera alternativet. Vänta på huvudmenyn för Scan verktyget att visas.
5

Stäng av fordonet och dra ur felsökningsverktyget från hamnen. Vänta en minut och slå sedan på motorn. Titta på instrumentpanelen för att verifiera att kontrollera motorn ljuset är avstängt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58374.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.