Hur man installerar en flyttbar Taklucka

En fabriksmonterad taklucka kan vara en ganska dyr tillägg till en ny bil, och en taklucka är inte ens ett alternativ på de flesta begagnade bilar. Den goda nyheten är att du kan installera en avtagbar eftermarknaden taklucka på din begagnade ny, gammal eller nyförvärvade bilen för att tillfredsställa ditt behov av en trevlig utsikt från bilen. Även om det inte är en svår process för någon med erfarenhet av att arbeta med fordon och tunga elverktyg, kan nybörjare vill överväga att ha en professionell antingen göra arbetet eller kolla din när du är klar med jobbet. Saker du behöver
Måttband
avtagbara taklucka Installation Kit
Handskar
Skyddsglasögon
Maskeringstejp
Hammer
syl sälja Grease Filtar penna
eller handdukar
Borra
Sticksåg eller Tigersåg
Tin snips
Utility kniv Tvättsprit
insexnyckel
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner

1

Mät taket på bilen för att hitta en taklucka monteringssats i rätt storlek. Du vill vara säker på att du har minst 12 inches av rummet hela vägen runt din avtagbar taklucka för att möjliggöra maximal stabilitet.
2

Köp en löstagbar taklucka kit från en pålitlig återförsäljare. Du hittar taklucka kit på din lokala bildelar butiker, men se till att du kommer att kunna hitta den perfekta löstagbara takluckan i rätt storlek, kanske du vill överväga att använda en online-återförsäljare.
3

Placera mallen som kommer i monteringssatsen på utsidan av taket tillfälligt att dubbelkolla att din avtagbar taklucka blir rätt storlek. Det är mycket lättare att visualisera dina installerade taklucka från utsidan än från insidan.
4

Flytta mallen i bilen och fäst den med maskeringstejp till headliner. Placera mallarna så takluckan raderar alla dina visir med minst 1 tum och så att din takbelysning är inte i vägen. Om takbelysning är där du vill installera ditt avtagbar taklucka, så kan du enkelt ta bort takbelysning och placera det efter att du har slutfört installationen. Med en hammare
5

Punktering mallen och vass syl vid positionering punkten märkt på din mall. Kraften ska gå igenom mallen och headliner och sätta en tydlig grop i biltaket. Du kan markera över denna grop med ett fett penna för att göra det mer uppenbart.
6

Flytta mallen ovanpå bilen med varumärket positionering grop som din guide.
7

Drapera sätena och konsol med en filt eller handduk för att fånga eventuella metallspån eller annat skräp som kan falla in i bilen som tar bort metall från biltaket. in i
8

Drill taket på bilen vid referenspunkten. Detta kommer att skapa en pilot hål för dig att börja såga hål för din avtagbar taklucka.
9

bort headliner från insidan av bilen. Dessa är ganska ömtåliga tygstycken, särskilt i äldre bilar, så var försiktig när du drar ner dessa. Beroende på märke och modell av din bil, kan du behöva ta bort alla inre trim, visir, handtag och takbelysning ta bort innertaket helt, ta ut den ur bilen och förvaras på ett säkert ställe.
10

Trace runt mallen på taket med ett fett penna och ta bort papperet mallen.
11

Place maskeringstejp runt dina riktlinjer för att skydda lacken på taket som kommer vara kvar när du skär hålet för att hysa din taklucka.
12

in bladet på sticksågen eller tigersåg i testhålet och börja skära runt den spårade malllinjer.
13

Sätt din taklucka i hålet tillfälligt för att kontrollera eventuella ojämna kanter som kan skada din taklucka eller förhindra den från att öppnas. Om du upptäcker att takluckan hakar på eventuella ojämna kanter, trimma dessa kanter med ett par tenn snips.
14

Byt headliner.
15

Markera headliner med fettet penna för att ange var det ska skäras så att takluckan för att komma igenom.
16

Dra headliner ur bilen en gång, och använda en mattkniv för att skära runt den spårade linjerna.
17

Förbered biltaket och taklucka för installationen genom att ta bort maskeringstejpen och rengöring av alla ytor takluckan ram med tvättsprit.
18

Coat den exponerade metall kant med skyddande primer som bör ingå i din installation kit. Detta är för att förhindra korrosion av metallen, som snabbt kan spridas till andra delar av din bil.
19

Applicera limmet till takluckan ram och montera ramen försiktigt i hålet från taket sidan .
20

Montera den inre ringen i ramen. Fäst ringen genom att dra kammen bultarna som i ringen med en insexnyckel.
21

tillbaka headliner och trimma bort eventuella ojämna kanter för att skapa ett snyggare utseende.
22 < p> Placera nypa gjutning över headliner att säkra det på plats.
23

Kör vinyl trim över kammen bultarna.
24

sätt i gångjärnen i den främre av ramens parentes.
25

Sänk glaset i gångjärnen och fäst genom att försiktigt trycka glaset framåt tills den passar ihop med karmdelen.
26

Fäst bakre spärren till glas och ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97949.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.