Takluckan /Måne Tak Definitioner

Vid ett tillfälle var soltak metall paneler i taket av en bil som öppnas för att släppa in ljus och luft. Moonroofs var i princip tonade fönster i taket av en bil som släpper in ljus även när de var stängda. Men nu är de i princip samma sak: glasskivor som kan släppa in ljus eller luft, eller båda. Identifiering

Takluckor och moonroofs normalt tonade glasskivor inbyggda i taket av en bil som kan öppnas med antingen en handvev eller elektroniska kontroller.
Funktioner

Ljus och luftfilter i bilen när moonroof eller takluckan har öppnats.
Fördelar

soltak inte släppa in så mycket ljus och luft som en cabriolet, de är mycket lättare att öppna och stänga vid en plötslig förändring i vädret.
Typer

Typer av soltak inkluderar pop-up, spoiler, vikning och övre fäste. En av de nyaste soltaken som finns på marknaden idag är det panoramatak system som finns på fordon som Pontiac G6 och BMW Mini. Människor som sitter i både fram-och baksätet njuta av fördelarna med en stor öppen yta i taket.
Iconic T-Top

T-toppen var en typ av takluckan populär i slutet av 70-talet och början av 80-talet, främst på Pontiac Trans-Am och Chevy Camaro. Dessa tonade glastak paneler kan tas bort helt för en riktig cabriolet upplevelse. Dock läckte de ofta, och lagra panelerna var problematisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97972.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.