Hur Toning ett Taklucka

Det är mycket vanligt att se personer som kör bilar med tonade rutor. Fler och fler människor får sina soltak tonade också. Inte bara förstärka denna bilens utseende, men ett tonat soltak hjälper till att hålla bilen svalare genom att blockera ut solen. Även om det finns professionella färgbrytning butiker, kan du faktiskt göra detta projekt på egen hand. Saker du behöver
Fönster toning kit
Sugskrapa
Spray Kniv flaska
eller rakblad
mild tvål
Pappershanddukar eller en luddfri trasa ruler

Visa mer instruktioner
1

Välj lämplig nyans nyans för din taklucka. En lätt nyans (5 till 10 procent) är vanligen att föredra. Detta är precis tillräckligt mörkt för att hålla det inre av bilen sval, men inte så mörkt att det äventyrar din syn på himlen eller kraftigt reducerar mängden ljus som kommer genom ditt tak. Kontrollera att nyansen är också utformad för att skydda mot UV-strålar.
2

Köp ett fönster toning kit från en lokal Biltema eller online. De flesta platser kommer att sälja färdigskurna kit anpassade för ditt märke eller modell av bil samt rullar av nyans som du kan klippa till storleken själv.
3

Rengör insidan av takluckan glas med en lösning av 1 tsk. mild tvål till 1 qt. destillerat vatten, torka den torr med hushållspapper eller en luddfri trasa. Var noga med att rengöra glaset två till tre gånger med fönsterputs innan toning på takluckan.
4

Tvätta händerna noggrant innan du rör filmen fönster färgton. Se till att dina fingrar och händer är fria från smuts, skräp, lotion eller någon form av kemikalier.
5

Ta en bit av Solskyddsfilm och lägg den över insidan av takluckan till säkerställa en god passform. Om du inte har en pre-cut-kit som innehåller en taklucka-sized del av fönster färgton, måste du spåra formen på din taklucka på en större plåt och skär försiktigt ut det.
6 < p> Dra av tydliga skyddspapperet från filmen, är mycket noga med att inte låta filmen vik tillbaka på sig själv som du gör det.
7

Spraya tvålvattenlösning på baksidan av arket av färgton liksom på insidan takluckan glas. Placera nyans genom att rada upp det med de övre hörnen av din taklucka, sedan försiktigt utjämning ner det i resten av glaset.
8

Använd en gummiskrapa för att ta bort lösningen och luftbubblor från filmen genom att starta i mitten av soltaket och långsamt fortsätt utåt. Var noga med att skrapa hela takluckan glaset. Sedan åter tillämpa lösningen och upprepa samma steg med skrapan.
9

Skär några överlappande bitar med en vass mattkniv eller rakblad. Använd en linjal för att se till att du avbröt bitarna jämnt.
10

Låt nyans att bota genom att lämna din taklucka stängd i minst tre dagar. Det är en bra idé att lämna dina andra fönster stängda under den tiden, liksom. Parkera bilen i solen för att påskynda torkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/sunroofs/97945.html

Previous:
Next:

sunroofs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.