Vad är OEM Wheels?

Hjulen på din bil eller lastbil är några av de fordon de viktigaste aspekterna. Beroende på vilken typ av hjul som de kan bidra till bättre prestanda samt ett bättre utseende. Hjul kan också vara en förvirrande ämne för dem som inte känner dem och den specifika vokabulär som används i förhållande till dem. Det finns två huvudkategorier av hjul, som är OEM och eftermarknaden hjul, även om de två typer av hjul är ofta gjorda av samma hjul bolagen. Definition av OEM

OEM är en akronym som används inom fordonsindustrin som står för Original Equipment Manufacturer. OEM hänvisar till någon del, inklusive hjul, som kan komma utrustad på ett fordon när den levereras från fabriken. Hjul som inte är OEM kallas icke-original, eftermarknad eller någon annan term som hänvisar till det faktum att hjulen inte ursprungligen kom på fordonet.
Typer av OEM Wheels

OEM-hjul finns i två olika typer, stål och legeringar. Stålfälgar är billigare att göra och används i allmänhet som en "bas" hjul på fordon som är avsedda att vara billigare än modeller som är starkt optioned. Stålfälgar används också ofta på lastbilar. Den andra typen av OEM hjulet är lättmetallfälg, vilket är betydligt starkare och snyggare än en stålfälg. Lättmetallfälgar är i allmänhet tillverkade av aluminiumlegering.
Vem gör OEM-hjul

OEM-hjul är oftast gjorda av samma företag som gör eftermarknaden hjul men i stället för med hjulet tillverkarens logotyp på hjulen, är tillverkarens namn på hjulet. Biltillverkarna har hjul företag gör hjulen för sina fordon till sina specifikationer.
Fördelar med OEM-hjul
hjul

OEM på ett visst fordon kan vara önskvärt av flera skäl. De säkerställer att fordonet är originalet, vilket kan bidra till att upprätthålla värdet av det. Om OEM-hjul har ersatts med icke-original, eftermarknaden hjul kan värdet av fordonet påverkas negativt. Tillverkarna har ofta högre krav på deras OEM-utrustning än eftermarknaden hjul beslutsfattare, som ibland är av sämre kvalitet och ingenjörskonst. En annan potentiell fördel för OEM-hjul är att de kan se mer rätt på ett givet fordon än eftermarknaden eller icke-original hjul, eftersom de var designade och valdes specifikt för det fordon som de är monterade på. Eftermarknad hjul ofta ser inte rätt på en bil om utformningen av hjulet inte komplettera fordonets konstruktion. OEM-hjul på den begagnade marknaden är ofta billigare än eftermarknaden legeringar eftersom biltillverkarna har så många hjul som gjorts för de bilar de gör.
Nackdelar med OEM Wheels

Tillsammans med fördelar, kan OEM-hjul har potentiellt vissa nackdelar. På grund av kostnaderna begränsningar, är OEM-hjul ofta gjorda av stål, som är tyngre än legering och böjer lättare. Stålfälgar är dessutom inte lika attraktiva som aluminiumfälgar och är oftast målade silver eller svart. OEM fälgar är ofta tyngre än eftermarknaden legeringar, vilket är en av anledningarna till att bilägare ofta byter ut sina OEM-hjul med högre kvalitet eftermarknaden legeringar hjul. På fordon utrustade med stålhjul, är hjulen ofta uppgraderas med lättmetallfälgar för en prestanda och utseende uppgradering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97848.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.