Hur passar jag Fälgar på en Pontiac bil?

Fälgar, vilket är slang för hjul, är några av de viktigaste aspekterna av en Pontiac. Den fälgar på din bil påverkar hantering och rida. De har också en inverkan på utseendet på bilen, och de högra hjulen kan få det att se mycket bättre. Välja och installera en uppsättning fälgar är relativt enkel, även om det finns några riktlinjer som måste följas för att undvika problem med montering av de nya fälgar och däck. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bultmönster är korrigera. Under årens lopp har Pontiacs använt en mängd olika fem lug bultmönster. Innan du köper en ny uppsättning hjul, ta reda på din bultmönster. Om du är osäker, mäta avståndet från en klack hål till utrymmet direkt mellan de två motsatta lug hål. Till exempel, om avståndet är 100 mm, är klacken mönster 5x100.
2

Kontrollera att du använder rätt offset. Förskjutningen av ett hjul bestämmer där den inre och yttre läppen av hjulet ligger i förhållande till centrum av hjulet. Om du använder ett hjul med offset felaktig och hjulet sticker ut för långt från navet, kan däcket gnugga på karossen. Likaså om hjulet sitter för nära chassit, kan hjulet och /eller däcken gnugga på avstängning eller bromsar.
3

Använd rätt profil och bredd på däcket. Om du ökar diametern på hjulen på din Pontiac, måste du minska däckets profil (höjden på däck skuldran) för att hålla den yttre diametern av hjul och däck paket densamma. Detta kommer att förhindra problem med hastighetsmätaren läser felaktigt. Din däck återförsäljare kan hjälpa dig att se till att du använder rätt däckdimensioner.
4

Lossa muttrarna på den befintliga fälgar med en rörtång. Palla upp fordonet med en domkraft och sänka bilen på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen. Ställ hjulen ur vägen.
5

Skjut nya fälgar och däck på navet. Montera muttrarna och dra åt dem med en rörtång. Upprepa för de återstående hörnen på fordonet. Sänk Pontiac bort av domkraften. Dra åt muttrarna med momentnyckel till de angivna inställningarna för ditt år och modell av Pontiac. Detta kommer förmodligen att vara runt 90 ft /lbs.
6

Se till att de nya fälgar och däck inte gnugga på någon av de fjädringskomponenter eller karossen. Provköra bilen för att se till att däcken inte skaver mot karossen när man kör, särskilt runt hörn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97798.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.