Hur man byter fälgar på Toyota Corolla

Den Corolla är en av de mest populära modellerna som Toyota någonsin har producerats och är känd främst för sitt relativt billigt pris, god bränsleekonomi och tillförlitlighet. Mest Corollas komma med relativt släta hjul från fabriken, eftersom dyrare hjul skulle göra priset på bilen själv går upp. För att göra sin Corolla utseende bättre, många ägare installerar trevligare fälgar. Saker du behöver
Ordet jack
Nya fälgar
Nya däck (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken stil och storlek på hjulet du vill. Det finns många alternativ när det kommer till fälgar som passar på Corolla. Om du vill se ett brett utbud av olika hjul, besöka en butik på nätet som säljer hjul (se "Resurser") och bläddra igenom sitt val av hjul tills du hittar ett utseende som du gillar. Lokala hjul och butiker däck är ett annat bra ställe att besöka så att du faktiskt kan se hjulen i personen. Du kan gå med en större diameter och större hjul, men bara ihåg att du måste ha nya däck installerade också.
2

Beställ eller köpa de hjul som du vill. Se till att du beställer hjulen med rätt bultmönster och offset (där hjulet ligger i förhållande till suspensionen) så att de kan installeras på din Corolla. Corollas gjorde fram till 2002 har ett 4x100 bultmönster, medan Corollas gjord efter 2003 har en 5x100 bultmönster. Butiken där du köper dina hjul kommer att kunna se till att du köper rätt bultmönster.
3

Har nya däck monteras om du inte använder dina gamla däck. Det är vanligt att personer som köper nya hjul att också köpa en ny uppsättning däck för deras Corolla. Och om du har gått med en större diameter, bredare hjul du måste installera nya däck. Om du använder ett nytt hjul som är i samma storlek som dina gamla hjul då du kan använda dina gamla däck. Däck bör installeras av en professionell butik på grund av det faktum att montering och balansering tar specialitet utrustning.
4

Montera hjulen på din Corolla. Detta kan göras genom butiken där hjulen köptes (såvida du köpte hjulen via postorder) eller kan göras av ägaren. Om du gör det själv, börja med att lossa muttrarna till hjulen. Lyft bilen med en domkraft. Avsluta bort hjulet genom att ta bort muttrarna och sedan dra av hjulet på navet. Montera det nya hjulet på navet. Dra åt muttrarna. Sänk Corolla till marken. Slutför dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Det rekommenderas (men inte nödvändigt) att suspensionen linje efter att ha nya hjul installerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97841.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.