Hur vet jag om Däck & Fälg kommer att passa?

Innan spendera pengar på nya fälgar och däck, är det nödvändigt att säkerställa att de passar bilen som de ska installeras. Förstå nyckel hjul och mätningar däck kommer att uppnå rätt passform. Delningsdiameter

En fälg är delningsdiameter (PCD) värdet är diametern på en tänkt cirkel ritas med hjulmonteringen hålen som vägledning. Detta mäts i millimeter (mm) och kommer att listas i samband med antalet monteringshål, t.ex. 4x100, vilket innebär fyra monteringshålen med en PCD av 100 mm. Addera Stos Storlek

Vid montering fälgar, är tappen den utskjutande bit från centrum axel på vilken hjulet är monterat. Tappen storlek måste matcha det på fälgen, eller en adapter behövs. Detta kan ske i form av en aluminiumring placerad mellan kanten och tappen.
Diameter och djup

hjulets diameter och djup används för att göra Kontrollera att hjulet får plats i bilens hjulhus. När upp-storlek fälgar från 14 inches till 16 inches, kommer en lägre profil däck behöver ofta användas för att ge tillräckligt utrymme för hjulhuset. Däcket måste matcha hjulets diameter och värdena djup för att passa ordentligt.
Wheel Offset

Wheel offset, mätt i millimeter, är avståndet mellan kanten centrala planet och plattan på vilken den är monterad. Offset uttrycks som ett positivt eller negativt tal. Positivt offset betyder fästpunkten är mot vägkanten från det centrala planet. Negativ offset: den fälg centrala planet är mot navet sida från fästpunkten. Varje unik bilmodell har en ordentlig hjul offset intervall intervall värde som absolut måste följas för att undvika avstängning skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97788.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.