Återställa aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar kan inte bara göra din bil ser bra ut, men de kan också lägga till värde och en touch av personlighet. Men repad eller äldre ser fälgar kan ta ifrån bilens totala utseende. Om dina fälgar börjar se lite daterade från vittring, tygla utslag eller olycka skada, kan du återställa dem för mycket mindre pengar än de yrkesverksamma avgiften. Saker du behöver
Wheel Cleaner Review thinner kitt
Spot
240 och 400 grit sandpapper
Block för slippapper eller borrmaskin med sliprondellen
Grov smärgelduk
lacknafta
Primer
färgskikt
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

Rengör fälgar med varmt vatten och hjulrenöring eller ett milt rengöringsmedel för att ta bort överskjutande silikon däck skyddsmedel, smuts och sot. Börjar med pipiga rena fälgar kan ge dig en uppfattning om graden av restaurering du måste ge till din aluminiumfälgar.
2

Använd en thinner för att ta bort den målade beläggningen på aluminiumfälgar, om de är målade och opolerat. Låt thinner för att sitta i 10-15 minuter innan du torkar av med en mjuk trasa eller trasa. Avlägsna överflödig färg med stålull.
3

Använd en fläck spackel för att fylla i repor och sprickor i fälgarna. Använd 240 sandpapper för fjäder området runt repor innan platsen kitt. Låt spacklet torka helt, och följ upp med 400 grit sandpapper för att se till att ytan är helt slät. Ta fälgar till en verkstad om de har mycket stora repor, saknade bitar eller sprickor.
4

Bifoga en sliprondellen till en borrmaskin för att ta bort den gamla klarlack, är om dina fälgar polerad. Följ upp med en grov smärgelduk längs ytterkanten tills ytan är slät. Se till att polera efter säden att undvika repor dina fälgar.
5

bort överflödig olja och smuts från fälgar med lacknafta innan ommålning. Granska fälgarna noggrant för att undvika chips i nya lager av färg.
6

Applicera 03:58 skikt primer till fälgar, låta varje lager torka ordentligt innan du går vidare till nästa. Ta bort bubblor eller ojämnheter genom våtslipning fälgar mellan lager av primer. Använd 400 sandpapper för detta steg. Låt primern torka och nöja sig minst 1-2 timmar eller mer om det är kallare eller dimmigt ute.
7

Damm på två till fyra lager av färgen pälsen, så att varje skikt till torka helt innan du flyttar till nästa. Upprepa våtslipning steg mellan varje skikt, om det behövs, låt färgen rockar torka i minst 6-8 timmar.
8

Applicera klarlack på fälgarna på samma sätt som primer och färgen pälsen. Låt alla lager att torka, sedan använda en kvalitet vax för att polera fälgar till en shine.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97780.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.