Ta reda på Bolt Circle on Däck Fälgar

En hjulets bult cirkel avser antalet lug hål i hjulet, vilket måste överensstämma med antalet hjulbultar eller lug bulthål på bilens nav för hjulet att passa på fordonet. Om ett hjul s klack mönstret inte är den rätta för din bil, kommer det inte passar. Bestämning av en hjulets bultmönster inbegriper både räkning av antalet hål i hjulet och mäta hålen själva. Saker du behöver
Måttband eller linjal
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet hål i mitten av hjulet genom vilken hjulbultar eller hjul hjulbultar slide. Hjulet kommer i allmänhet har någonstans fyra till åtta hål, beroende på märke av det fordon för vilket den gjordes. Många äldre japanska fordon använder ett hjul med fyra hål, men de flesta nyare japanska bilar och lastbilar använder ett hjul med fem hål. De flesta amerikanska bilar använder ett hjul med fem klack hål, men vissa lastbilar använder hjul med mer än fem hål.
2

Mät avståndet från ett bulthål till bulthålet mittemot den på hjul med fyra och sex hål. På hjul med ett udda antal hål --- fem, till exempel --- mät från en klack hål till området halvvägs mellan de motstående bulthålen. De vanligaste avstånden mellan lug hål är 100 mm och 114,3 mm, även om en mängd andra mätningar finns.
3

Kombinera antalet hål i bulten cirkel med avståndet mellan dem, bestäms i steg 2, att komma fram till mätningen av hjulets bultmönster. Till exempel, om hjulet har fyra hål och hålen är 100 mm från varandra, har hjulet ett mönster bult cirkel 4x100.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97902.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.