DIY Air Fuel Gauge

Du kan installera en luft bränslemätare dig själv i en kort tid. En luft bränslemätare är värt din tid att installera på grund av hur du kan övervaka din motor fluktuation av luft och bränsle tryck. Mätaren gör att du kan bestämma luftkvaliteten på din motor - alltför magert är inte tillräckligt lufttryck, är mitten där du vill vara, och naturligtvis - alltför rika. Den alltför rik nivå innebär att du behöver justera din motor så att den kan prestera bättre. Saker du behöver
Wrench
Rotary Tool Review Flathead skruvmejsel
Kabelskalare /skärverktyg
18-gauge elektrisk tråd
Visa fler instruktioner
1

Sätt din bil till "parken" och stänga av den. Hitta din spärr Huvlås och dra den. Vissa bilar kan ha en knapp Huvlås att trycka på i stället. Prop öppna huven och använd en skiftnyckel för att lossa den negativa kabeln på bilbatteriet.
2

Hitta var du vill placera din mätare luft bränsle. Använd ett roterande verktyg för att skära ett hål i instrumentbrädan som är storleken på din mätare. Din mätare kan vara 2 inches eller större. Montera mätaren i instrumentpanelen med hjälp av de medföljande monterings leveranser. Placera hållaren på mätaren och dra den till fästet med en bricka och en mutter.
3

Använd en tråd skärverktyg för att skära längden av 18-gauge wire du behöver att ansluta från mätaren till chassit på bilen. Det område av bil du ansluter den negativa kabeln till måste vara ren metall. Det kan inte finnas någon färg eller rost eller kommer du inte få en korrekt anslutning. Skala slutet av 18-gauge wire och anslut den till den negativa polen på din mätare ansluter du den andra änden till fordonets chassi.
4

Använd ett verktyg trådgnistning att skära en annan längd av 18-gauge tråd, band i slutet av det och koppla det från den positiva polen på din mätare till en 12-volts nätaggregat på din bil som är aktiv när fordonet är på. Du vill inte din mätare för att vara på medan ditt fordon är avstängd, eller det kommer att dränera batteriet.
5

Använd en avbitartång för att klippa en längd av 18-gauge tråd, band i slutet av den och anslut den till syresensorn signalkabel. Se ditt fordon för placering av syresensorn. Anslut den 18-gauge wire i selen där syresensorn tråden möter genom att koppla utgången av den exponerade tråden i porten av syresensorn på säkringsdosan.
6

Bifoga din belysning tråd från luften bränslemätare på instrumentbrädan belysningskrets av våra fordon. Se din bil handbok för instrumentbrädan belysningskrets. Du kan också fästa tråden till en 12-volts nätaggregat som fungerar endast när motorn är på. Anslut belysningen tråden genom att skarva i slutet av tråden i belysningskretsen eller 12-volts nätaggregat tråd.
7

Anslut den negativa jordledningen från mätaren till en ren metall marken på fordonet. Anslut den negativa kabeln på batteriet och slå på din bil. Din luft bränslemätare bör nu vara på och lyser upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97610.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.